r
Nosalty Logó

Reform szilvás-diós lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Yoffi
Reform szilvás-diós lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A diós keverékhez

A tetejére

Összesen 1015 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A diós keverékhez

A tetejére

Összesen 6086 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A diós keverékhez

A tetejére

Összesen 320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1015.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 1015 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99.7 g

Zsír

  • Összesen
    362.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    1077 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6095.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1250 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    803 mg
  • Foszfor
    2969 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    666.4 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    710.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2766 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    991 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2593 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2021 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2358 micro
Összesen 6086 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós keverékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A diós keverékhez a nádcukrot összekeverjük a durvára vágott dióval, az olvasztott margarinnal, a liszttel és a fahéjjal, majd félretesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
  3. A margarint a cukrokkal kikeverjük és egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd a joghurtot.Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és a masszát kivajazott és sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk.
  4. A szilvát kimagozzuk és négyfelé vágjuk. Annyi szilvára lesz szükségünk, amennyivel szépen be tudjuk fedni a süteményt. A szilvát összeforgatjuk a 2 ek cukorral, a tészta tetejére sorakoztatjuk és az egészet megszórjuk a diós keverékkel.
  5. Kb. 1óra alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4791
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradék szilvából gyorsan kellett valamit csinálni. Egy újságban találtam ezt és természetesen egy cseppet átalakítottam. Ez lett :)

Hozzávalók

A tésztához

A diós keverékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...