r
Nosalty Logó

Rebarbarás-epres pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Adrikaa
Rebarbarás-epres pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

983
Kalória
10.7g
Fehérje
135.5g
Szénhidrátok
45.4g
Zsír
151.2g
Víz
91.6g
Koleszterin
4.7g
Rost
68.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 983 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3927 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 243 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1436 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    151.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 983 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    181.6 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5744 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1277 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1640 mg
  • Nátrium
    2569 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.8 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    605 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 3927 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 243 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a sütőport, a sót és a krémsajtot keverjük el, majd adjuk hozzá a vajat, és gyúrjuk tésztává.
  2. Adjuk a tésztához az tejszínt és az ecetet, majd gyúrjuk jól át a tésztát. Ha úgy érezzük, egy pici lisztet tehetünk még hozzá.
  3. Tegyük a tésztát egy fóliába, és fél órára mehet a hűtőbe, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
  4. Ha letelt a fél óra, akkor kivesszük a tésztát, 2/3-ad 1/3-ad arányba kettévágjuk, és elsőnek a nagyobb darabot nyújtjuk ki lisztezett deszkán, vagy fólia között.
  5. A kinyújtott tésztát beletesszük az edénybe úgy, hogy a falára is felérjen. Néhány helyen villával megszurkáljuk.

Töltelék

  1. A megmosott és feldarabolt epret, rebarbarát egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a citromnak a levét és lereszelt héját, a keményítőt, és keverjük el az egészet.
  2. A tölteléket öntsük rá a tésztára, egyengessük el rajta, majd pedig a megmaradt tésztát is tegyük a tetejére. Kinyújtjuk, és vagy rátesszük egyben, vagy pedig csíkokra vágjuk, és úgy helyezzük rá.
  3. A tészta szélét igazítsuk el, hogy szép egyenletes legyen, majd kenjük meg tejszínnel és szórjuk meg cukorral, és mehet is a sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 85 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C

Egyik kolléganőm kitalálta, hogy csináljunk valami rebarbarás sütit, így egy kis keresgélés után megszületett ez a sütemény. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!