Rebarbarakrém
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
K.Orsolya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
160
kcal
- 0% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
637
kcal
- 0% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
45.7g rebarbara7 kcal
-
41.1g víz0 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
4.1g étkezési keményítő16 kcal
Összesen
58
kcal
- 0% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 123.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 201.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
160
kcal
- 0% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 493.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 338 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.1 g
-
Cukor 104 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 804.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 638 micro
Összesen
637
kcal
- 0% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 45.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
58
kcal
Hozzávalók
-
500 g rebarbara
-
4.5 dl víz
-
100 g cukor
-
3 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
- A rebarbarát hámozzuk meg, daraboljuk felkis kockákra.
- Tegyük felfőni a 4 dl vizet a cukorral.
- Keverjük ki egy kis tálkában a keményítőt a fél dl vízzel.
- Ha felforrt a cukros víz, tegyük bele a rebarbara darabokat, s hagyjuk főni 3-4 percet fedő alatt.
- Vegyük le a tűzről a lábast, s állandó keverés mellett csurgassuk bele a keményítős vizet.
- Tegyük vissza a tűzre a lábast, hogy csak rottyanjon egyet.
- Hagyjuk kihűlni az egészet.
- Egy tálkába merjük a krémet, s tejet öntve már kanalazható is!
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12086
- Feltöltés dátuma: 2010. június 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
K.Orsolya
17 recept
Tegnap délután férjem a kérdésre, mi legyen vacsorára, a rebarbarakrémet javasolta. S amilyen rendes, el is készítette (kezdve azzal, hogy kint a kertben szedett rebarbarát)... Bevallom, én eddig erre a finomságra mint desszertre gondoltam. De meleg nyári estéken egy könnyű kis hideg (avagy langyos -ha nem tudsz várni a kihűlésig) vacsorának is elmegy. Mint megtudtam, a svédek bizony ezt nem tekintik teljesen desszertnek - s szinte minden gyümölcsből készítenek ilyen krémet. Tálkába merve, tejjel leöntve kanalazható is. Egyben kicsit savanykás és édes finomság.