Rebarbara dzsem
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
210
kcal
- 1% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
2096
kcal
- 1% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.5 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
210
kcal
- 1% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 905.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 658 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 534.9 g
-
Cukor 508 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 707.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 220 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 458 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1276 micro
Összesen
2096
kcal
- 1% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 60.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
138
kcal
Elkészítés
- A rebarbarát meghámozzuk, szeleteljük.
- A citrom héját vékony szeletekre vágjuk.
- Állandó keverés mellet elkezdjük főzni a dzsemet.
- Amikor már levet ereszt lazíthatunk a keverés intenzitásán.
- Kellő sűrűre főzzük, forrón üvegekbe merjük.
- Azonnal lezárjuk az üvegeket. Lapkával vagy celofánnal.
- Száraz dunsztban hagyjuk teljesen kihűlni – legalább 24 óra.
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 68480
- Feltöltés dátuma: 2009. április 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
A Nagyinál nyersen ettük legszívesebben a rebarbarát. Hámozva, cukorba mártogatva. Ő persze egy csomó mindent készített belőle. A rebarbarával indul a lekvárfőzés szezonja. Ez egy klasszikus recept.