Ravioli tejszínes-fokhagymás szósszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
BackerMan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
A ravioli tésztájához
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
-
2g só0 kcal
A töltelékhez: (bolognai alap)
-
50g darált pulykahús58 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
50g paradicsomszósz12 kcal
A szószhoz
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A tálaláshoz
-
13g parmezán sajt49 kcal
Összesen
872
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
A ravioli tésztájához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
6g só0 kcal
A töltelékhez: (bolognai alap)
-
200g darált pulykahús230 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
200g paradicsomszósz48 kcal
A szószhoz
-
12g fokhagyma16 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A tálaláshoz
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
3484
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
A ravioli tésztájához
-
21g finomliszt77 kcal
-
11.6g tojás15 kcal
-
0.6g olívaolaj6 kcal
-
0.3g só0 kcal
A töltelékhez: (bolognai alap)
-
10.5g darált pulykahús12 kcal
-
8.9g sárgarépa3 kcal
-
8.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
10.5g paradicsomszósz3 kcal
A szószhoz
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
10.5g tejföl21 kcal
-
10.5g főzőtejszín14 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A tálaláshoz
-
2.6g parmezán sajt10 kcal
Összesen
184
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.2 g
Zsír
-
Összesen 36.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2180 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 337 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 521 mg
-
Nátrium 1170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 283.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 545 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 216 mg
-
Retinol - A vitamin: 215 micro
-
α-karotin 1315 micro
-
β-karotin 3296 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 6948 micro
-
Lut-zea 375 micro
Összesen
872
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 148.8 g
Zsír
-
Összesen 145.8 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1076 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8720 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 277 mg
-
Kálcium 1347 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 300 mg
-
Foszfor 2085 mg
-
Nátrium 4679 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 388.5 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1134.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2181 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 863 mg
-
Retinol - A vitamin: 860 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 13183 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 27792 micro
-
Lut-zea 1502 micro
Összesen
3484
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 458.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 277 micro
-
β-karotin 694 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1462 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
A ravioli tésztájához
-
40 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
1.5 ek olívaolaj
-
1 teáskanál só
A töltelékhez: (bolognai alap)
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
2 dl paradicsomszósz
A szószhoz
-
2 dl tejföl
-
2 dl főzőtejszín
-
1.5 evőkanál finomliszt
-
1 ek olívaolaj
-
1 csipet só
A tálaláshoz
-
5 dkg parmezán sajt
Elkészítés
A ravioli tésztájához
- Elkészítjük a bolognai alapot. Apróra vágott vöröshagymát és a lereszelt sárgarépát (nagylyukú reszelőn)megdinszteljük az olívaolajon. Mikor már üveges a hagyma, mehet rá az apróra vágott (préselve is jó) fokhagyma. Sózzuk, borsozzuk.
- Rátesszük a húst és addig pároljuk, míg meg nem puhul. Mehet rá az oregánó és a bazsalikom ízlés szerint (én kevésbé intenzív fűszerezést végeztem). Végül öntsük rá a paradicsomszószt. Forr egyetés kész.
- Hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a tésztát.
- A tésztát jó, ha géppel egyformára nyújtjuk, mert akkor egyszerű a dolgunk. Fogjuk az egyik tésztát és egymás mellé halmozzuk az alapot kiskanállal. Hagyunk köztük kb 2-3 cm távolságot. Rátesszük a következő tésztaréteget. A halmok között alaposan lenyomkodjuk, és derelyevágóval elvágjuk. Hogy még biztosabban tapadjon a tészta, villával lenyomkodjuk a széleit. Így esztétikusabb is.
- Forró vízben 4-5 perc alatt megfőzzük. Lehet vízgőzben párolni is, de akkor 13-15 perc kell neki.
- Elkészítjük a fokhagymás szószt.
- Tálaljuk, és a végén megszórjuk parmezánnal.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 92
- Össznézettség: 94051
- Feltöltés dátuma: 2012. november 14.
Ajánló
Kicsit hosszadalmas az elkészítés, de megéri.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
BackerMan
39 recept
Valamelyik nap készítettem bolognais pizzát. A mártásból maradt ki bőven. Úgy gondoltam, hogy ne vesszen kárba, kellene raviolit készíteni, az úgyis rég volt. De nem akartam a szokványos paradicsomszószt hozzá, és ezért lett a fokhagymás szósz.