r
Nosalty Logó

Ravioli tejszínes-fokhagymás szósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BackerMan
Ravioli tejszínes-fokhagymás szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A ravioli tésztájához

A töltelékhez: (bolognai alap)

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 872 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A ravioli tésztájához

A töltelékhez: (bolognai alap)

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 3484 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A ravioli tésztájához

A töltelékhez: (bolognai alap)

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2180 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3296 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 872 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.8 g

Zsír

  • Összesen
    145.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1076 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8720 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    1347 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    2085 mg
  • Nátrium
    4679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1134.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2181 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    860 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    13183 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    27792 micro
  • Lut-zea
    1502 micro
Összesen 3484 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1462 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A ravioli tésztájához

A töltelékhez: (bolognai alap)

A szószhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A ravioli tésztájához

  1. Elkészítjük a bolognai alapot. Apróra vágott vöröshagymát és a lereszelt sárgarépát (nagylyukú reszelőn)megdinszteljük az olívaolajon. Mikor már üveges a hagyma, mehet rá az apróra vágott (préselve is jó) fokhagyma. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Rátesszük a húst és addig pároljuk, míg meg nem puhul. Mehet rá az oregánó és a bazsalikom ízlés szerint (én kevésbé intenzív fűszerezést végeztem). Végül öntsük rá a paradicsomszószt. Forr egyetés kész.
  3. Hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a tésztát.
  4. A tésztát jó, ha géppel egyformára nyújtjuk, mert akkor egyszerű a dolgunk. Fogjuk az egyik tésztát és egymás mellé halmozzuk az alapot kiskanállal. Hagyunk köztük kb 2-3 cm távolságot. Rátesszük a következő tésztaréteget. A halmok között alaposan lenyomkodjuk, és derelyevágóval elvágjuk. Hogy még biztosabban tapadjon a tészta, villával lenyomkodjuk a széleit. Így esztétikusabb is.
  5. Forró vízben 4-5 perc alatt megfőzzük. Lehet vízgőzben párolni is, de akkor 13-15 perc kell neki.
  6. Elkészítjük a fokhagymás szószt.
  7. Tálaljuk, és a végén megszórjuk parmezánnal.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 92
  • Össznézettség: 94051
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 14.

Ajánló

Kicsit hosszadalmas az elkészítés, de megéri.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Valamelyik nap készítettem bolognais pizzát. A mártásból maradt ki bőven. Úgy gondoltam, hogy ne vesszen kárba, kellene raviolit készíteni, az úgyis rég volt. De nem akartam a szokványos paradicsomszószt hozzá, és ezért lett a fokhagymás szósz.

Hozzávalók

A ravioli tésztájához

A töltelékhez: (bolognai alap)

A szószhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...