r
Nosalty Logó

Ravioli tejszínes-fokhagymás szósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
BackerMan
Ravioli tejszínes-fokhagymás szósszal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A ravioli tésztájához

A töltelékhez: (bolognai alap)

A szószhoz

A tálaláshoz

872
Kalória
37.2g
Fehérje
97.1g
Szénhidrátok
36.5g
Zsír
283.6g
Víz
269g
Koleszterin
5.4g
Rost
9.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A ravioli tésztájához

A töltelékhez: (bolognai alap)

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 872 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A ravioli tésztájához

A töltelékhez: (bolognai alap)

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 3484 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A ravioli tésztájához

A töltelékhez: (bolognai alap)

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2180 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    283.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3296 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 872 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.8 g

Zsír

  • Összesen
    145.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1076 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8720 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    1347 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    2085 mg
  • Nátrium
    4679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1134.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2181 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    860 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    13183 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    27792 micro
  • Lut-zea
    1502 micro
Összesen 3484 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1462 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

A ravioli tésztájához

  1. Elkészítjük a bolognai alapot. Apróra vágott vöröshagymát és a lereszelt sárgarépát (nagylyukú reszelőn)megdinszteljük az olívaolajon. Mikor már üveges a hagyma, mehet rá az apróra vágott (préselve is jó) fokhagyma. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Rátesszük a húst és addig pároljuk, míg meg nem puhul. Mehet rá az oregánó és a bazsalikom ízlés szerint (én kevésbé intenzív fűszerezést végeztem). Végül öntsük rá a paradicsomszószt. Forr egyetés kész.
  3. Hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a tésztát.
  4. A tésztát jó, ha géppel egyformára nyújtjuk, mert akkor egyszerű a dolgunk. Fogjuk az egyik tésztát és egymás mellé halmozzuk az alapot kiskanállal. Hagyunk köztük kb 2-3 cm távolságot. Rátesszük a következő tésztaréteget. A halmok között alaposan lenyomkodjuk, és derelyevágóval elvágjuk. Hogy még biztosabban tapadjon a tészta, villával lenyomkodjuk a széleit. Így esztétikusabb is.
  5. Forró vízben 4-5 perc alatt megfőzzük. Lehet vízgőzben párolni is, de akkor 13-15 perc kell neki.
  6. Elkészítjük a fokhagymás szószt.
  7. Tálaljuk, és a végén megszórjuk parmezánnal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc

Valamelyik nap készítettem bolognais pizzát. A mártásból maradt ki bőven. Úgy gondoltam, hogy ne vesszen kárba, kellene raviolit készíteni, az úgyis rég volt. De nem akartam a szokványos paradicsomszószt hozzá, és ezért lett a fokhagymás szósz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spárgás-ricottás ravioli

A házi gyúrt tésztánál nincs is jobb, főleg, ha csodás tavaszi hozzávalókkal kombinálhatjuk – a spárgaszezon sem maradhat el egy jó kis raviolirecept nélkül. Ez egy igazán összetett ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!