Rántott patisszon tartármártással
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
240g patisszon24 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
33g zsemlemorzsa132 kcal
-
0g só0 kcal
-
85g napraforgó olaj188 kcal
Összesen
572
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
720g patisszon71 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
0g só0 kcal
-
255g napraforgó olaj564 kcal
Összesen
1714
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
53.9g patisszon5 kcal
-
11.2g finomliszt41 kcal
-
8.2g tojás10 kcal
-
7.5g zsemlemorzsa30 kcal
-
0g só0 kcal
-
19.1g napraforgó olaj42 kcal
Összesen
128
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 725.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 157 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 172 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3218 micro
Összesen
572
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 80.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2176.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 335 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 661 mg
-
Nátrium 876 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 202.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 471.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 344 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 515 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9654 micro
Összesen
1714
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 723 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
-
1 db patisszon
-
1 bögre finomliszt
-
2 db tojás
-
1 bögre zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Egy lábasban felteszünk vizet főni.
- A patiszont megszabadítjuk a héjától, négyfelé vágjuk, és kisujjnyi méretűre szeleteljük. Nem jó, ha nagyon vékony, mert akkor szétfő, és nem lehet rendesen bepanírozni.
- Amikor forrni kezd a víz, teszünk bele 2 tk sót, majd a patiszonszeleteket.
- Ha már bele tudunk szúrni egy hústűt, akkor elzárjuk alatta a gázt, leöntjük róla a vizet, és picit várunk, hogy hűljön.
- Előkészítünk 3 tálat. Az egyikbe lisztet rakunk, a másikba 2-3 tojást felverünk, a harmadikba zsemlemorzsát szórunk.
- Bepanírozzuk a patiszont: először lisztbe forgatjuk, majd mindkét oldalát a tojásba mártjuk, végül a zsemlemorzsában hempergetjük meg.
- Ezután bő olajban, közepes lángon mindkét oldalát addig sütjük, míg aranybarnák nem lesznek.
- Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, sózzuk.
- A tartármás receptje innen van. Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 198
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 135227
- Feltöltés dátuma: 2012. július 31.
Ajánló
Tipp: ha tartalmasabb ételként szeretném fogyasztani, párolt rizst készítek hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
8-9 éves lehettem, mikor először csináltam ilyet. Persze én csak paníroztam, a nagymamám főzte meg és sütötte ki, de az íze máig eszembe juttatja azokat a gondmentes, vidéken töltött nyarakat...