r
Nosalty Logó

Rántott patisszon tartármártással

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Rántott patisszon tartármártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1714 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    157 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3218 micro
Összesen 572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2176.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9654 micro
Összesen 1714 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban felteszünk vizet főni.
  2. A patiszont megszabadítjuk a héjától, négyfelé vágjuk, és kisujjnyi méretűre szeleteljük. Nem jó, ha nagyon vékony, mert akkor szétfő, és nem lehet rendesen bepanírozni.
  3. Amikor forrni kezd a víz, teszünk bele 2 tk sót, majd a patiszonszeleteket.
  4. Ha már bele tudunk szúrni egy hústűt, akkor elzárjuk alatta a gázt, leöntjük róla a vizet, és picit várunk, hogy hűljön.
  5. Előkészítünk 3 tálat. Az egyikbe lisztet rakunk, a másikba 2-3 tojást felverünk, a harmadikba zsemlemorzsát szórunk.
  6. Bepanírozzuk a patiszont: először lisztbe forgatjuk, majd mindkét oldalát a tojásba mártjuk, végül a zsemlemorzsában hempergetjük meg.
  7. Ezután bő olajban, közepes lángon mindkét oldalát addig sütjük, míg aranybarnák nem lesznek.
  8. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, sózzuk.
  9. A tartármás receptje innen van. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 135227
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 31.

Ajánló

Tipp: ha tartalmasabb ételként szeretném fogyasztani, párolt rizst készítek hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

8-9 éves lehettem, mikor először csináltam ilyet. Persze én csak paníroztam, a nagymamám főzte meg és sütötte ki, de az íze máig eszembe juttatja azokat a gondmentes, vidéken töltött nyarakat...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...