r
Nosalty Logó

Rántott karfiol előfőzés nélkül

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Bjkata
Rántott karfiol előfőzés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1097 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1185.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1097 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    290.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4741.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1258 mg
  • Nátrium
    2277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    703.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    730 micro
  • Kolin:
    874 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 4387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük.
  2. Besózva 1-2 órát állni hagyjuk.
  3. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Bő forró olajba tesszük, fedő alatt az egyik oldalát szép pirosra sütjük mérsékelt lángon. (Így puhára párolódik az olajban a karfiol. Ha túl forró olajban sütnénk fedő nélkül, akkor a karfiol kemény maradna, mert csak a panír sülne meg. Ha viszont nem elég forró az olaj, a karfiol és a panír magába szívja az olajat, ami szintén elronthatja az ételt.)
  5. A másik oldalát szintén fedő alatt sütjük, vigyázzunk, hogy ne süssük túl sötétre, mert akkor kemény lesz a panír.
  6. Konyhai papírtörlőre szedjük a kisült karfiolrózsákat.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 32844
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 01.

Ajánló

Aki egyébként nem szereti a karfiolos ételeket, az is kóstolja meg bátran, mert egészen más az íze, mint a hagyományosan készült rántott karfiolnak!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor először kínáltak meg ilyen rántott karfiollal, nem akartam elfogadni, mert azt gondoltam, hogy ez is hagyományos módon készült, vagyis félig főtt karfiolt rántottak ki a megszokott módon. Azt a változatot valamiért sohasem szerettem. De aztán addig erősködtek, hogy ez egészen más, kóstoljam meg bátran, míg végül erőt vettem magamon és megkóstoltam. Azóta nagyon szeretem a rántott karfiolt. Puha kenyérrel és őszibarackbefőttel különösen a kedvenceim közé tartozik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...