Rántott karfiol előfőzés nélkül
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
-
2 közepes fej karfiol
-
só ízlés szerint
-
20 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
25 dkg zsemlemorzsa
-
3 dl napraforgó olaj
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
350g karfiol35 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
63g zsemlemorzsa247 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
1400g karfiol140 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
250g zsemlemorzsa988 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
60.2g karfiol6 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.6g finomliszt31 kcal
-
9.5g tojás12 kcal
-
10.8g zsemlemorzsa42 kcal
-
11g napraforgó olaj97 kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 72.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1185.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 569 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 175.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 219 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 254 micro
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.1 g
Zsír
-
Összesen 290.2 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 103 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4741.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 719 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 1258 mg
-
Nátrium 2277 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 361.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 28 mg
Víz
-
Összesen 703.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 108 mg
-
C vitamin: 270 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 730 micro
-
Kolin: 874 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1015 micro
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Elkészítés
- A karfiolt rózsáira szedjük.
- Besózva 1-2 órát állni hagyjuk.
- Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk.
- Bő forró olajba tesszük, fedő alatt az egyik oldalát szép pirosra sütjük mérsékelt lángon. (Így puhára párolódik az olajban a karfiol. Ha túl forró olajban sütnénk fedő nélkül, akkor a karfiol kemény maradna, mert csak a panír sülne meg. Ha viszont nem elég forró az olaj, a karfiol és a panír magába szívja az olajat, ami szintén elronthatja az ételt.)
- A másik oldalát szintén fedő alatt sütjük, vigyázzunk, hogy ne süssük túl sötétre, mert akkor kemény lesz a panír.
- Konyhai papírtörlőre szedjük a kisült karfiolrózsákat.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés módja: rántott ételek
- Sütés ideje: 30 perc
Amikor először kínáltak meg ilyen rántott karfiollal, nem akartam elfogadni, mert azt gondoltam, hogy ez is hagyományos módon készült, vagyis félig főtt karfiolt rántottak ki a megszokott módon. Azt a változatot valamiért sohasem szerettem. De aztán addig erősködtek, hogy ez egészen más, kóstoljam meg bátran, míg végül erőt vettem magamon és megkóstoltam. Azóta nagyon szeretem a rántott karfiolt. Puha kenyérrel és őszibarackbefőttel különösen a kedvenceim közé tartozik.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!