r
Nosalty Logó

Rántott hortobágyi palacsinta 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rántott hortobágyi palacsinta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A sima sós palacsintához

A töltelékhez

A panírhoz

Összesen 1608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A sima sós palacsintához

A töltelékhez

A panírhoz

Összesen 6430 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A sima sós palacsintához

A töltelékhez

A panírhoz

Összesen 300 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    123.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1308.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 1608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.9 g

Zsír

  • Összesen
    492.6 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    205 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    149 g
  • Koleszterin
    1415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5235.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    1203 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1860 mg
  • Nátrium
    1630 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    728.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    154 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    283 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    1136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1530 micro
Összesen 6430 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A sima sós palacsintához

A töltelékhez

A panírhoz

Elkészítés

A sima sós palacsintához

  1. Egy botmixerrel összedolgozzuk a sima palacsintához a hozzávalókat, és palacsintákat sütünk. Kb. 8 db jön ki ebből a mennyiségből.
  2. A töltelék elkészítése: olajban üvegesre pirítjuk a hagymát, beletesszük a darált húst, fehéredésig sütjük, majd felengedjük kevés vízzel, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, fokhagymával ízlés szerint.
  3. Folyton kevergetve, lassú tűzön pároljuk, míg le nem párolog róla a víz. Akkor jöhet bele a tejföl, és azzal is rottyantunk rajta egyet.
  4. A tölteléket a hűtőbe tesszük, hogy kicsit szilárduljon, és ne folyon ki a palacsintából.
  5. Megtöltjük a palacsintákat: a palacsinta közepében négyzet alakú vékony kupacot teszünk a töltelékből, és ráhajtjuk a palacsinta széleit. Így egy négyzet alakú palacsintát kapunk.
  6. Ezeket egymásra tesszük, hogy ki ne bomoljanak, és mikor mindet megtöltöttük, elkezdhetjük a panírozást.
  7. Panírozás: lisztbe forgatjuk a palacsintát, majd tojásba, végül darált kukoricapehely-morzsába vagy zsemlemorzsába. Kisütjük mindkét oldalát bő olajban.
  8. Háztartási papírtörlővel leitatjuk róla az olajat, és bármilyen körettel tálalhatjuk. Joghurttal, kefírrel meglocsolhatjuk.
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 28291
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 27.

Ajánló

Mivel nagyon kiadós, én salátát szoktam mellé felkínálni, de bármilyen körettel finom. Joghurttal vagy kefírrel cspegtetve nagyon finom, de lehet joghurtot mustárral is kikeverni, azzal csepegtetni. Legközelebb a töltésnél lehet egy szelet sajtot is bele fogok tölteni, szerintem nem tudja elrontani. Én mindig négyszeres mennyiségű palacsintát sütök, és a tölteléket is dupla mennységben fél kiló darált húsból készítem. Így a sima, sós palacsinták felét mélyhűtőbe rakom, a következő alkalomra tartogatom, és a már töltött palacsinták felét pedig  panírozatlanul a hűtőbe, és másnapra is van ebéd. Természetesen frissen panírozva a legfinomabb, de kihűlve sem rossz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyámtól tanultam, bár ő, miután kész a töltelék, le szokta az egészet darálni. Úgy pépesebb, és könnyebben betölthető. Férjem kérésére én nem darálom, ő így jobban szereti, és mellesleg kevesebb így vele a dolog is. Édesanyám morzsadarával panírozta, én viszont mostanában mindent kukoricapehellyel panírozok. Lehet morzsolva használni (egy zacskóba tenni, és sodrófával vagy klopfolóval morzsává törni), de én kézzel kicsit elmorzsolom, mert úgy szerintem finom ropogós, én úgy szeretem. Nagyon ajánlom abban az esetben, ha kevés húsból akarsz finom, kiadós ebédet.  Nem épp fogyúkúrás! :D

Hozzávalók

A sima sós palacsintához

A töltelékhez

A panírhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...