Rántott hortobágyi palacsinta 2.
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 29% Zsír
A sima sós palacsintához
-
50g finomliszt182 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
100g tej56 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
63g darált sertéshús114 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
A panírhoz
-
55g tojás69 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 29% Zsír
A sima sós palacsintához
-
200g finomliszt728 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
400g tej224 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
A panírhoz
-
220g tojás277 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 29% Zsír
A sima sós palacsintához
-
9.4g finomliszt34 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
18.7g tej10 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
11.7g darált sertéshús21 kcal
-
14g tejföl28 kcal
-
0.7g napraforgó olaj7 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
A panírhoz
-
10.3g tojás13 kcal
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
4.7g zsemlemorzsa18 kcal
-
15.9g napraforgó olaj141 kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 123.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 354 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1308.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 465 mg
-
Nátrium 407 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 182.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 284 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 383 micro
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151.9 g
Zsír
-
Összesen 492.6 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 205 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 149 g
-
Koleszterin 1415 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5235.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 277 mg
-
Kálcium 1203 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 1860 mg
-
Nátrium 1630 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 341.4 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 728.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 849 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 154 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 283 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 355 micro
-
Kolin: 1136 mg
-
Retinol - A vitamin: 840 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1530 micro
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Hozzávalók
A sima sós palacsintához
-
20 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
4 dl tej
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
25 dkg darált sertéshús
-
3 dl tejföl
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
fűszerpaprika ízlés szerint
A panírhoz
-
4 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
4 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A sima sós palacsintához
- Egy botmixerrel összedolgozzuk a sima palacsintához a hozzávalókat, és palacsintákat sütünk. Kb. 8 db jön ki ebből a mennyiségből.
- A töltelék elkészítése: olajban üvegesre pirítjuk a hagymát, beletesszük a darált húst, fehéredésig sütjük, majd felengedjük kevés vízzel, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, fokhagymával ízlés szerint.
- Folyton kevergetve, lassú tűzön pároljuk, míg le nem párolog róla a víz. Akkor jöhet bele a tejföl, és azzal is rottyantunk rajta egyet.
- A tölteléket a hűtőbe tesszük, hogy kicsit szilárduljon, és ne folyon ki a palacsintából.
- Megtöltjük a palacsintákat: a palacsinta közepében négyzet alakú vékony kupacot teszünk a töltelékből, és ráhajtjuk a palacsinta széleit. Így egy négyzet alakú palacsintát kapunk.
- Ezeket egymásra tesszük, hogy ki ne bomoljanak, és mikor mindet megtöltöttük, elkezdhetjük a panírozást.
- Panírozás: lisztbe forgatjuk a palacsintát, majd tojásba, végül darált kukoricapehely-morzsába vagy zsemlemorzsába. Kisütjük mindkét oldalát bő olajban.
- Háztartási papírtörlővel leitatjuk róla az olajat, és bármilyen körettel tálalhatjuk. Joghurttal, kefírrel meglocsolhatjuk.
- Sütés ideje: 55 perc
- Receptkönyvben: 113
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 28291
- Feltöltés dátuma: 2011. május 27.
Ajánló
Mivel nagyon kiadós, én salátát szoktam mellé felkínálni, de bármilyen körettel finom. Joghurttal vagy kefírrel cspegtetve nagyon finom, de lehet joghurtot mustárral is kikeverni, azzal csepegtetni. Legközelebb a töltésnél lehet egy szelet sajtot is bele fogok tölteni, szerintem nem tudja elrontani. Én mindig négyszeres mennyiségű palacsintát sütök, és a tölteléket is dupla mennységben fél kiló darált húsból készítem. Így a sima, sós palacsinták felét mélyhűtőbe rakom, a következő alkalomra tartogatom, és a már töltött palacsinták felét pedig panírozatlanul a hűtőbe, és másnapra is van ebéd. Természetesen frissen panírozva a legfinomabb, de kihűlve sem rossz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Édesanyámtól tanultam, bár ő, miután kész a töltelék, le szokta az egészet darálni. Úgy pépesebb, és könnyebben betölthető. Férjem kérésére én nem darálom, ő így jobban szereti, és mellesleg kevesebb így vele a dolog is. Édesanyám morzsadarával panírozta, én viszont mostanában mindent kukoricapehellyel panírozok. Lehet morzsolva használni (egy zacskóba tenni, és sodrófával vagy klopfolóval morzsává törni), de én kézzel kicsit elmorzsolom, mert úgy szerintem finom ropogós, én úgy szeretem. Nagyon ajánlom abban az esetben, ha kevés húsból akarsz finom, kiadós ebédet. Nem épp fogyúkúrás! :D