r
Nosalty Logó

Rántott halloumi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Rántott halloumi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 23% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 23% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1787 kcal
  • 23% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 311 kcal
  • 23% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 299 kcal
  • 23% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2071.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    90 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 1787 kcal
  • 23% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 311 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halloumi sajtot félcentis szeletekre vágjuk, majd a szeleteket is megfelezzük.
  2. A kukoricaliszthez hozzákeverjük a füstölt pirospaprikát, a tojásokat pedig felverjük és sóval-borssal fűszerezzük.
  3. A sajtcsíkokat liszt-tojás-morzsa sorrendben bepanírozzuk. Készíthetünk dupla panírt, de tapasztalataink alapján sütőben ugyanakkora eséllyel jön szét, mint a sima. Amúgy meg kit izgat, ha picit kidugja a fejét a sajt a bundából, mi kimondottan imádjuk lecsippenteni ezeket a falatokat.
  4. A bepanírozott sajtszeleteket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és meglocsoljuk a tetejüket kevéske olajjal. 185 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5058
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rántott sajt gyakorlatilag nemzeti étel nálunk, éppen ezért érdemes más országok híres sajtjait is panírba öltöztetni és kisütni. Ezúttal mi Ciprus híres tejtermékét, a a halloumit bundáztuk be, és mivel így nyáron nagyon nem szeretünk olajban sütni, a sütőbe küldtük lebarnulni. Nekünk nagyon bejött így is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk