r
Nosalty Logó

Rántott fagyi rumos csokiöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rántott fagyi rumos csokiöntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A fagyihoz

A csokiöntethez

A palacsintához

Összesen 1211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A fagyihoz

A csokiöntethez

A palacsintához

Összesen 7268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A fagyihoz

A csokiöntethez

A palacsintához

Összesen 267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 1211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.8 g

Zsír

  • Összesen
    441.7 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5497.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1754 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    1560 mg
  • Nátrium
    1489 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    666.7 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2150 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 7268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A fagyihoz

A csokiöntethez

A palacsintához

Elkészítés

A fagyihoz

  1. A fagyi készítéséshez 4 csomag vaníliás fagylaltport 4 deci tejjel és 4 deci félig felvert tejszínnel elkeverünk. Fagyigépbe töltjük. (Ha nincs fagyigépünk, akkor egy műanyag edénybe tesszük, és fagyasztjuk kb. 1 órát, utána robotgéppel rákeverünk, és kb. 20-30 percenként ismételjük, amíg olyan kemény lesz, hogy még tudjunk belőle formázni, de ne is olvadjon el rögtön.)
  2. Fagyikanállal gombócokat formázunk (minél nagyobb, annál jobb), és egy előre fagyasztott tányérra tesszük. (Nekem ebből a mennyiségből 18 gombócom lett kb. 4 centi átmérővel.)
  3. 6 órát fagyasztjuk, hogy kőkemények legyenek a gombócok.
  4. Palacsintatésztát készítünk, de sokkal sűrűbbre, mint szoktuk. Egy kávéskanál szódabikarbónával eldolgozzuk, tehetünk bele egy kevés vanília aromát és kókuszreszeléket vagy mandulalapokat is, aztán betesszük a hűtőbe.
  5. Csokiöntet elkészítése: Tejszínben megolvasztjuk a csokit, a kakaóport, a cukrot, beleöntjük a rumot, és egy percig forraljuk az alkohol miatt. Ha túl híg, egy pici liszttel sűríthetjük, ha túl sűrű, tejjel higíthatjuk még. Ha nem lett teljesen sima, akkor átszűrjük teaszűrőn vagy szitán, hogy az esetleges kis darabkák is fent maradjanak, és a végeredmény szép sima legyen. Vagy forrón vagy hidegen tálaljuk, de mire a fagyit vesszük ki az olajból, addigra legyen a kezünk közelében, hogy díszíthessünk vele!
  6. Olajat forrósítunk egy hosszú és vékony fazékban (a gombócoknak simán kell úsznia benne), egy csepp palacsintatésztával leteszteljük, hogy elég forró-e. Ha elég forró, akkor a tésztának szinte rögtön fel kell jönni.
  7. A gombóc fagyikat elővesszük a fagyasztóból, villával lefeszegetjük a tányérról. Ez minél később kerüljön ki a fagyóból, hogy ne olvadjon.
  8. Beletesszük a palacsintatésztába, egy kés hegyét beleszúrva vesszük ki (hogy minnél kisebb helyen érjünk hozzá, a bundát meg ne sértsük), ha nem csúszik le, egy villával segíthetünk rajta.
  9. Kb. 25 másodpercig sütjük, míg szép lesz a panír. Minél nagyobbak a gombócok, annál nagyobb rész marad fagyott középen.
  10. Egyszerre csak egyet vagy max. kettőt süssünk, nehogy lehűtse az olajat.
  11. Tányérra tesszük, nem vágjuk ketté, mert ez szinte lehetetlen, és hamarabb is olvad már.
  12. Nagyon gyorsan díszítjük, hogy el ne olvadjon a fagyink!
  • Sütés ideje: 1 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15724
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nővérem most várja az első Babájukat, 38 hetes terhes és állandóan tolná magába a fagyit :) Valami nagyon finommal akartam meglepni Őket :) 

Hozzávalók

A fagyihoz

A csokiöntethez

A palacsintához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...