r
Nosalty Logó

Rántott avokádó

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Tamas
Rántott avokádó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
rántott ételek
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 922 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 461 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1809.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    876 micro
Összesen 922 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 208 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az avokádót félbevágjuk, és kivesszük a magját. Majd óvatosan lehúzzuk a héját.
  2. Ujjnyi szeletekre vágjuk az avokádót, majd lisztbe forgatjuk. Ezután a felvert tojásokban megforgatjuk.
  3. Egy tálba öntjük a morzsát, amit megszórunk a csípős fűszerpaprikával. Ezt pedig jól összekeverjük, amikbe aztán mehetnek egy forgatásra az avokádó szeletek.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe elhelyezzük az avokádó szeleteket, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 10-15 perc alatt megsütjük.
  5. Sütőből kivéve megsózzuk, és majonézes mártogatóval fogyaszthatjuk is!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13476
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vannak ám olyan snackek, amik egyszerűen nem, hogy ártanának és károsak lennének, hanem inkább egészségesnek számítanak! Az avokádó áldásos hatásairól már rengeteg helyről hallhattunk, és tessék parancsolni, itt egy recept, melyben kirántjuk ezt a csodát, és snack formájában elfogyasztjuk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...