r
Nosalty Logó

Rakott zöldség I.l.d.i.k.ó konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott zöldség I.l.d.i.k.ó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 578 kcal
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2308 kcal
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1100.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 578 kcal
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4400.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1556 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1288 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    824 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    816 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 2308 kcal
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát megfőzzük - amennyiben szükséges -, a zöldségkeveréket kiolvasztjuk.
  2. A felvágottat felkockázzuk (én fokhagymásat használtam), a sajtot a nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  3. Egy nagy tálba beleöntjük a kifőtt, leszűrt tésztát, a (kiolvasztott) zöldségmixet, a felkockázott felvágottat. Megszórjuk egy-két csipet ételízesítővel, borssal. Jól összekeverjük, beleöntjük a tejszínt és egy kevés sajtot is beleszórunk. Ezekkel együtt is alaposan összekeverjük.
  4. Az ételt tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk sajttal, majd az előmelegített sütőbe tesszük.
  5. Amikor a sajt már ráolvadt a tetejére, kivesszük és tálaljuk. (Az előkészületi idő azért volt nálam olyan sok, mivel a zöldségmixet ki kellett olvasztanom.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7040
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az előző étel hozzávalóiból megmaradt zöldségből úgy döntöttem, hogy rakott zöldséget készítek, mivel munkatársam szokott hozni, én is ki akartam próbálni. A fenti receptet természetesen nem tőle szereztem, ez ismét egy hirtelen ötlet volt tőlem. Remélem, másnak is ízleni fog.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...