r
Nosalty Logó

Rakott zöldség darált hússal diétásan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott zöldség darált hússal diétásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
wok
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1669 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1193.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1362 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    6793 micro
  • Lut-zea
    2119 micro
Összesen 418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4773.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1021 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1795 mg
  • Nátrium
    1385 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2014.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    946 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    807 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    5447 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    27171 micro
  • Lut-zea
    8474 micro
Összesen 1669 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    1109 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden zöldséget karikára vágunk (cukkini, padlizsán, paprika, hagyma).
  2. Először a cukkinit kevés olajon megpároljuk, külön tányérra tesszük. A padlizsánt is kevés olajon megpároljuk, majd azt is másik tányérra tesszük (vagy egy nagy tányér esetén az egyik felére rakjuk a cukkinit, a másik felére a padlizsánt).
  3. Következik a paprika és a hagyma, ezt együtt tesszük bele a wokba, és ezt is megpároljuk. Ha kész, félretesszük.
  4. A húst kevés olajon megpirítjuk, ha megpirult, belerakjuk a konzerv paradicsomot, a sűrített paradicsomot, a ketchupot (én azért rakom bele, mert nem szeretem a tömény paradicsom ízt, így kicsit édesebb), valamint sózzuk, borsozzuk, majd fűszerezzük.
  5. Előkészítünk egy jénai tálat, kivajazzuk. Soronként belehelyezzük a cukkini felét, rá a padlizsán felét, majd a paradicsomos hús felét. Majd újra a maradék cukkinit, padlizsánt és a paradicsomos húst soronként. A tetejére ráborítjuk a párolt paprikát-hagymát.
  6. A sütőt előmelegítjük, a jénaira alufóliát rakunk, és berakjuk a sütőbe kb. 10-20 percre (sütőtől függően). Én kb. 20 percig hagytam még így.
  7. Kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, majd reszelt sajtot szórunk rá (diétázóknak zsírszegény), majd alufólia nélkül visszarakjuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt nem olvad rá teljesen, és nem lesz egy kis barnás színe.
  8. Köretként a férjemnek barna rizzsel tálaltam, én magában ettem. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x20x8
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1278
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 131455
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diétázom, és olyan ételeket keresek, amelyek beleférnek az étrendembe, de mivel itt a nyár, szerettem volna minél több zöldséget felhasználni hozzá. Találtam pár receptet, de nem igazán feleltek meg teljesen az én ízlésemnek, ezért úgy döntöttem, kicsit vegyítem őket. Hát így született ez a recept, nekem nagyon ízlett. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...