r
Nosalty Logó

Rakott tészta Zsuzsa módra - olajbogyóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott tészta Zsuzsa módra - olajbogyóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 715 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2857 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    669 micro
  • β-karotin
    1971 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3689 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 715 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    140.7 g

Zsír

  • Összesen
    118.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5538.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    1386 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1965 mg
  • Nátrium
    1492 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1026.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    948 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    567 micro
  • α-karotin
    2678 micro
  • β-karotin
    7886 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    14754 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 2857 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    909 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük olajos, sós vízben.
  2. Amíg fő a tészta, a hagymát kis kockákra vágjuk, és megpirítjuk olajon. Hozzádobjuk a felaprított fokhagymát, majd a darált húst is. Fűszerezzük borssal, oregánóval, bazsalikommal, és ízesítsük sóval.
  3. Amikor kissé megpirult a hús, adjuk hozzá a felkockázott sárgarépát, öntsük rá a paradicsomkonzervet. Ha egészben vannak benne a paradicsomok, akkor a fakanállal nyomkodjuk szét.
  4. Ha igényli ízlésünk, tehetünk hozzá kevés cukrot is. Tegyük bele az olajbogyót is.
  5. Negyed órán át hagyjuk fedő alatt rotyogni.
  6. Ha kész, akkor a tésztát egy kiolajozott hőálló tálba öntjük, ráborítjuk a mártást. Fektessük rá a felkarikázott paradicsomszeleteket, csepegtessük meg tejföllel, hintsük meg még egy kevés oregánóval, majd fedjük be reszelt sajttal.
  7. Hideg sütőbe téve süssük meg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30*20*6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8979
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bejelentkeztek barátaink egy kis esti beszélgetésre, hát gyorsan össze kellett dobni valamit. Ezeket a hozzávalókat találtam, és nagy sikere lett a gyorsan összedobott ételnek. Sajnos hamar kellett fotót készíteni, és a forró tésztát nem sikerült olyan szépen kitálalni, mint ahogy azt szerettem volna. Kissé szétesett. De ki tud várni egy kicsit is, ha az illat már csábít az evésre?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...