r
Nosalty Logó

Rakott pulyka zöldségágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Oli
Rakott pulyka zöldségágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1036 kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 6215 kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2631.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    1169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1036 kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    466.1 g

Zsír

  • Összesen
    396.9 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15788.8 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    397 mg
  • Kálcium
    3410 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    4490 mg
  • Nátrium
    7015 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1161.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1650 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1640 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 6215 kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felszeleteljük a pulykamellet, kissé kiklopfoljuk és bedörzsöljük a fűszerekkel.
  2. Amíg pácolódik, előkészítjük a mexikói köretet: a zöldségeket apró kockákra vágjuk, összekeverjük.
  3. Egy sütőtálba leterítjük a zöldséget, majd erre fektetjük a pulykamell szeleteket, ezeket beborítjuk baconnel, majd egy újabb réteg pulykahús és bacon következik és ezt addig ismételjük, amíg tartanak a hozzávalók.
  4. A tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Sütőbe tesszük, amit akkor gyújtunk be, és kb. 2 órán át sütjük.
  6. A zöldségek sütés közben levet ereszthetnek, ezt a végén nyugodtan merjük le alóla.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 27186
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 11.

Ajánló

Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen összerakható, ám kiadós fogásként szerepelt nálunk egy nagy családi összejövetelen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...