r
Nosalty Logó

Rakott paprikás csirke Gonoszkától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Rakott paprikás csirke Gonoszkától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1005 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4019 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1189 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 1005 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.8 g

Zsír

  • Összesen
    168.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4755.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    452 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    2545 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1162.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1002 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1324 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    711 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    3076 micro
  • β-crypt
    506 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    2097 micro
Összesen 4019 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    193 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkehúst ledaráljuk.
  2. A tésztát megfőzzük enyhén sós vízben 1 ek olajjal. Ha megfőtt, leszűrjük, leöblítjük, és 3 dl tejföllel összekeverjük.
  3. Közben egy lábosba beleteszünk 2 ek olajat. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát és a paprikát a 2 ek olajon megpároljuk. Sózzuk.
  4. Közben a paradicsomot is megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, és a megpárolt hagymás-paprikához adjuk. 2-3 percig együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és rögtön belekeverjük a darált csirkét. Hozzáadunk kb. 2 dl vizet. 10-15 percig időnként megkeverve főzzük. Ekkor belekeverünk 1 ek tejfölt. Ha kell, utána ízesítünk.
  5. Egy tűzálló tálat kikenünk 2 ek olajjal, és a tejfölös tészta felét belesimítjuk. A tésztán elosztjuk a darált paprikás csirkét. Majd a maradék tejfölös tésztát rendezzük el rajta. A maradék tejföllel megkenjük a tetejét.
  6. Hideg sütőbe tesszük. 210 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
  7. Kovászos vagy csemegeuborkával tálaljuk frissen, melegen.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5672
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott paprikás csirke Gonoszkától
Gonoszka1 428 recept

Ezt készítettem ma ebédre. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető étel, és nagyon finom. Ha nem akarunk a konyhában sokat időzni, akkor ez az étel erre tökéletesen megfelel, főként ha a hús már konyhakészen a mélyhűtőben lapul, mert akkor az előkészületi idő is rövidebb. A tésztát pedig a paprikás csirkével egyidejűleg is főzhetjük, és akkor a főzési idő is a felére csökken.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...