Rakott paprikás csirke Gonoszkától
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
125g tészta464 kcal
-
38g vöröshagyma14 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
38g paradicsom7 kcal
-
6 kcal
-
138g tejföl272 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1005
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
500g tészta1855 kcal
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
150g paradicsom27 kcal
-
23 kcal
-
550g tejföl1089 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4019
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
25g csirkemellfilé30 kcal
-
25g tészta93 kcal
-
7.5g vöröshagyma3 kcal
-
5g zöldpaprika1 kcal
-
7.5g paradicsom1 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
27.5g tejföl55 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
202
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.9 g
Zsír
-
Összesen 42.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1189 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 636 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 290.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 769 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 965 micro
-
Lut-zea 524 micro
Összesen
1005
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 195.8 g
Zsír
-
Összesen 168.7 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 690 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4755.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 452 mg
-
Kálcium 758 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 513 mg
-
Foszfor 2545 mg
-
Nátrium 446 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 425.5 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1162.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1002 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 87 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1324 micro
-
Kolin: 619 mg
-
Retinol - A vitamin: 711 micro
-
α-karotin 216 micro
-
β-karotin 3076 micro
-
β-crypt 506 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 2097 micro
Összesen
4019
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 154 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 193 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
202
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg tészta
-
15 dkg vöröshagyma
-
10 dkg zöldpaprika
-
15 dkg paradicsom
-
2 ek fűszerpaprika
-
5.5 dl tejföl
-
5 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkehúst ledaráljuk.
- A tésztát megfőzzük enyhén sós vízben 1 ek olajjal. Ha megfőtt, leszűrjük, leöblítjük, és 3 dl tejföllel összekeverjük.
- Közben egy lábosba beleteszünk 2 ek olajat. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát és a paprikát a 2 ek olajon megpároljuk. Sózzuk.
- Közben a paradicsomot is megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, és a megpárolt hagymás-paprikához adjuk. 2-3 percig együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és rögtön belekeverjük a darált csirkét. Hozzáadunk kb. 2 dl vizet. 10-15 percig időnként megkeverve főzzük. Ekkor belekeverünk 1 ek tejfölt. Ha kell, utána ízesítünk.
- Egy tűzálló tálat kikenünk 2 ek olajjal, és a tejfölös tészta felét belesimítjuk. A tésztán elosztjuk a darált paprikás csirkét. Majd a maradék tejfölös tésztát rendezzük el rajta. A maradék tejföllel megkenjük a tetejét.
- Hideg sütőbe tesszük. 210 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
- Kovászos vagy csemegeuborkával tálaljuk frissen, melegen.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x37
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5647
- Feltöltés dátuma: 2013. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Ezt készítettem ma ebédre. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető étel, és nagyon finom. Ha nem akarunk a konyhában sokat időzni, akkor ez az étel erre tökéletesen megfelel, főként ha a hús már konyhakészen a mélyhűtőben lapul, mert akkor az előkészületi idő is rövidebb. A tésztát pedig a paprikás csirkével egyidejűleg is főzhetjük, és akkor a főzési idő is a felére csökken.