r
Nosalty Logó

Rakott padlizsán - Évi nénitől

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Rakott padlizsán - Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 655 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1636.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 655 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    196.6 g

Zsír

  • Összesen
    231.5 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9819.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    2113 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    3010 mg
  • Nátrium
    3952 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2130.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1567 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    860 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1325 micro
  • α-karotin
    507 micro
  • β-karotin
    2592 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    12867 micro
  • Lut-zea
    1413 micro
Összesen 3924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    440 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánok héját lehámozzuk, 1 cm-es szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk és teflon serpenyőben megsütjük, kissé megpirítjuk.
  2. A rizst egy kanál olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, készre főzzük.
  3. A sonkahagymát apróra vágunk, 2 kanál olajon és a felkockázott szalonnán megpirítunk, rátesszük a ledarált csirkemellet, fűszerezzük sóval, borssal, grillfűszerrel, fahéjjal, fokhagymával, 10 perc alatt átpirítjuk.
  4. Egy jénai tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd el kezdjük rétegezni benne az alkotókat. Alulra kerül a sült padlizsán, rá a főtt rizs, a sült darálthús, a paradicsom felkarikázva, végül a tojással, sóval, borssal elkevert tejföl. A folyamatot addig folytatjuk, amíg el nem fogynak az összetevők.
  5. Tetejére reszelt sajtot teszünk, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 231
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 22188
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott padlizsán - Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Ezt az ételt elkészítettem már egyszer marhahúsból is (azt is fahéjjal), az is isteni volt. Azért nem olajban sütöm a padlizsánt, mert rengeteg olajat képes magába szívni, és elnehezíti az ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...