r
Nosalty Logó

Rakott padlizsán bzsvsz konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott padlizsán bzsvsz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

rétegezés

rizs

Összesen 995 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

rétegezés

rizs

Összesen 4973 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

rétegezés

rizs

Összesen 123 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1929.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    1164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 995 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    317.3 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9646.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1591 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    1656 mg
  • Nátrium
    5818 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.3 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    3016.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    112 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1417 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2070 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1052 micro
Összesen 4973 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    256 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

rétegezés

rizs

Elkészítés

rétegezés

  1. Meghámozzuk a padlizsánokat, vékony karikákra vágjuk. Megsózzuk, majd feltesszük forrni az olajat. Mindkét oldalát megpirítjuk a padlizsánnak.
  2. Lábasban odatesszük a vizet vegetásan majd a rizsnek. Mikor forr, kifőzzük a rizst.
  3. Egy hőálló edénybe a padlizsán felét rétegként letesszük, és rárakjuk a főtt rizs felét. A felkarikázott paradicsom, hagyma felét és a reszelt sajt felét. Majd megismételjük a rétegezést.
  4. 200 fokos előmelegített sütőben a sajt pirosodásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 4033
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Arra gondoltam, készítek valami újat, ami nem mindennapos, és pont jól jött, hogy volt a hűtőben padlizsán, amiből valójában krémet akartam készíteni. Csak szétnéztem a szekrényekben, és találomra összeraktam mindent. Egész jól sikerült.

Hozzávalók

rétegezés

rizs

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...