r
Nosalty Logó

Rakott lecsó Civa konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott lecsó Civa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a lecsóhoz:

Rizshez:

Feltét:

Mártás:

Összesen 821 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a lecsóhoz:

Rizshez:

Feltét:

Mártás:

Összesen 4925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a lecsóhoz:

Rizshez:

Feltét:

Mártás:

Összesen 213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 821 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    103.1 g

Zsír

  • Összesen
    405.1 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6348.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    957 mg
  • Nátrium
    4510 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1478.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    802 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    440 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    307 micro
  • β-karotin
    2064 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1974 micro
Összesen 4925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    222 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a lecsóhoz:

Rizshez:

Feltét:

Mártás:

  • 500 ml tejföl (Egy nagy pohár tejföl, vagy frissföl vízzel tejföl sűrűségűre hígítva.)
  • ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés

Hozzávalók a lecsóhoz:

  1. A hagymát kockára vagy csíkokra vágjuk (tetszés szerint), az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kisujjnyi szeletekre vágott paprikát, paradicsomot, majd a fűszereket. Kb. fél órát rottyantjuk fedő alatt közepes lángon, ha elfövi a levét, még adunk hozzá kevés vizet.

Rizshez:

  1. A rizst az olajon fehérre pároljuk, majd hozzáadjuk a forró vizet, elkeverjük, fűszerezzük, és legkisebb lángon fedő alatt főzzük, míg felveszi az összes vizet.

Feltét:

  1. A kolbászt félkarikákra, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és üvegesre pirítjuk. A zsírja felét félretesszük a mártáshoz.

Mártás:

  1. A tejfölt vagy frissfölt összekeverjük a pirított szalonna és kolbász zsírjával.
  2. Egy kisebb, kb. 5 cm magas tepsit olajjal kikenünk. A megfőtt rizst az aljára rétegezzük. Erre jön a pirított kolbász és szalonna, egyenletesen elosztva, a zsírjából is juttatunk a rizsre. Erre halmozzuk a lecsót, szintén egyenletesen elosztva, majd rácsorgatjuk a mártást, hogy mindenhol elfedje. Ételízesítővel és őrölt fekete borssal meg lehet szórni a tetejét, majd 20-30 percre közepesre melegített sütőbe dugjuk, amíg el nem kezd pirulni a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: kb. 30*20*5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 898
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 18.

Ajánló

Ha kicsit zsírosra sikerül, friss ropogós kenyérrel a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Untam már a hagyományos lecsóformákat, így gondoltam, kikísérletezek valamit a saját szánk íze szerint, hamar elfogyott, és isteni lett!

Hozzávalók

Hozzávalók a lecsóhoz:

Rizshez:

Feltét:

Mártás:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...