Rakott lecsó Civa konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
Hozzávalók a lecsóhoz:
-
83g lecsópaprika17 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
24 kcal
Rizshez:
-
33g rizs119 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
24 kcal
Feltét:
-
42g kolbász188 kcal
-
273 kcal
Mártás:
-
83g tejföl165 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
821
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
Hozzávalók a lecsóhoz:
-
500g lecsópaprika100 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Rizshez:
-
200g rizs716 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
300g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Feltét:
-
250g kolbász1130 kcal
-
250g kolozsvári szalonna1638 kcal
Mártás:
-
500g tejföl990 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
4925
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
Hozzávalók a lecsóhoz:
-
21.5g lecsópaprika4 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
8.6g paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
Rizshez:
-
8.6g rizs31 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
12.9g víz0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
Feltét:
-
10.8g kolbász49 kcal
-
10.8g kolozsvári szalonna71 kcal
Mártás:
-
21.5g tejföl43 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
213
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 67.5 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1058.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 752 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 246.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 344 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 329 micro
Összesen
821
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 103.1 g
Zsír
-
Összesen 405.1 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 520 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6348.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 619 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 957 mg
-
Nátrium 4510 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 220.1 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1478.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 802 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 440 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 590 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 613 micro
-
α-karotin 307 micro
-
β-karotin 2064 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1974 micro
Összesen
4925
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 222 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a lecsóhoz:
-
50 dkg lecsópaprika
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Rizshez:
-
1 bögre rizs
-
1 kávéskanál ételízesítő
-
2 ek napraforgó olaj
Feltét:
Mártás:
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
Hozzávalók a lecsóhoz:
- A hagymát kockára vagy csíkokra vágjuk (tetszés szerint), az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kisujjnyi szeletekre vágott paprikát, paradicsomot, majd a fűszereket. Kb. fél órát rottyantjuk fedő alatt közepes lángon, ha elfövi a levét, még adunk hozzá kevés vizet.
Rizshez:
- A rizst az olajon fehérre pároljuk, majd hozzáadjuk a forró vizet, elkeverjük, fűszerezzük, és legkisebb lángon fedő alatt főzzük, míg felveszi az összes vizet.
Feltét:
- A kolbászt félkarikákra, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és üvegesre pirítjuk. A zsírja felét félretesszük a mártáshoz.
Mártás:
- A tejfölt vagy frissfölt összekeverjük a pirított szalonna és kolbász zsírjával.
- Egy kisebb, kb. 5 cm magas tepsit olajjal kikenünk. A megfőtt rizst az aljára rétegezzük. Erre jön a pirított kolbász és szalonna, egyenletesen elosztva, a zsírjából is juttatunk a rizsre. Erre halmozzuk a lecsót, szintén egyenletesen elosztva, majd rácsorgatjuk a mártást, hogy mindenhol elfedje. Ételízesítővel és őrölt fekete borssal meg lehet szórni a tetejét, majd 20-30 percre közepesre melegített sütőbe dugjuk, amíg el nem kezd pirulni a teteje.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: kb. 30*20*5
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 897
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 18.
Ajánló
Ha kicsit zsírosra sikerül, friss ropogós kenyérrel a legfinomabb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Untam már a hagyományos lecsóformákat, így gondoltam, kikísérletezek valamit a saját szánk íze szerint, hamar elfogyott, és isteni lett!