r
Nosalty Logó

Rakott lecsó Civa konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott lecsó Civa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a lecsóhoz:

Rizshez:

Feltét:

Mártás:

Összesen 821 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a lecsóhoz:

Rizshez:

Feltét:

Mártás:

Összesen 4925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a lecsóhoz:

Rizshez:

Feltét:

Mártás:

Összesen 213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 821 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    103.1 g

Zsír

  • Összesen
    405.1 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6348.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    957 mg
  • Nátrium
    4510 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1478.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    802 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    440 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    307 micro
  • β-karotin
    2064 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1974 micro
Összesen 4925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    222 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a lecsóhoz:

Rizshez:

Feltét:

Mártás:

  • 500 ml tejföl (Egy nagy pohár tejföl, vagy frissföl vízzel tejföl sűrűségűre hígítva.)
  • ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés

Hozzávalók a lecsóhoz:

  1. A hagymát kockára vagy csíkokra vágjuk (tetszés szerint), az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kisujjnyi szeletekre vágott paprikát, paradicsomot, majd a fűszereket. Kb. fél órát rottyantjuk fedő alatt közepes lángon, ha elfövi a levét, még adunk hozzá kevés vizet.

Rizshez:

  1. A rizst az olajon fehérre pároljuk, majd hozzáadjuk a forró vizet, elkeverjük, fűszerezzük, és legkisebb lángon fedő alatt főzzük, míg felveszi az összes vizet.

Feltét:

  1. A kolbászt félkarikákra, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és üvegesre pirítjuk. A zsírja felét félretesszük a mártáshoz.

Mártás:

  1. A tejfölt vagy frissfölt összekeverjük a pirított szalonna és kolbász zsírjával.
  2. Egy kisebb, kb. 5 cm magas tepsit olajjal kikenünk. A megfőtt rizst az aljára rétegezzük. Erre jön a pirított kolbász és szalonna, egyenletesen elosztva, a zsírjából is juttatunk a rizsre. Erre halmozzuk a lecsót, szintén egyenletesen elosztva, majd rácsorgatjuk a mártást, hogy mindenhol elfedje. Ételízesítővel és őrölt fekete borssal meg lehet szórni a tetejét, majd 20-30 percre közepesre melegített sütőbe dugjuk, amíg el nem kezd pirulni a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: kb. 30*20*5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 897
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 18.

Ajánló

Ha kicsit zsírosra sikerül, friss ropogós kenyérrel a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Untam már a hagyományos lecsóformákat, így gondoltam, kikísérletezek valamit a saját szánk íze szerint, hamar elfogyott, és isteni lett!

Hozzávalók

Hozzávalók a lecsóhoz:

Rizshez:

Feltét:

Mártás:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...