r
Nosalty Logó

Rakott lecsó

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Myti
Rakott lecsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 763 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1299.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 763 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    155.1 g

Zsír

  • Összesen
    214.9 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5197.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2066 mg
  • Nátrium
    2277 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1674 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    457 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    1017 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    339 micro
  • β-karotin
    1982 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    2723 micro
Összesen 3048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    262 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összegyúrjuk a darált húst 1 fej nagyon apróra vágott vöröshagymával, a tört fokhagymával, a sóval meg az őrölt borssal.
  2. Egy mély tűzálló tálat vékony szalonna szeletekkel kibélelünk, erre terítjük a meghámozott, karikára vágott burgonya felét.
  3. Ráfektetjük a karikára vágott paradicsomot, a zöldpaprikát meg egy hagymát, és beborítjuk a darált hússal.
  4. Erre a maradék szintén karikákra vágott paradicsom, zöldpaprika meg a hagyma kerül. (Két paradicsomot félreteszünk a díszítéshez.)
  5. Végül befedjük a maradék szeletelt burgonyával. 1 dl vízben feloldjuk a húsleveskockát, és ha kihűlt, simára keverjük a nyers tojásokkal.
  6. Ezzel öntjük le a rakott lecsót, és a félretett paradicsommal díszítjük, letakarva 45 percig sütőbe toljuk. Végül a fedőt levéve addig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhul, és a teteje szép ropogós lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8604
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Télen is elkészíthető, akkor üveges lecsóból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk