r
Nosalty Logó

Rakott lecsó

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Myti
Rakott lecsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 763 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1299.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 763 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    155.1 g

Zsír

  • Összesen
    214.9 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5197.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2066 mg
  • Nátrium
    2277 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1674 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    457 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    1017 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    339 micro
  • β-karotin
    1982 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    2723 micro
Összesen 3048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    262 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összegyúrjuk a darált húst 1 fej nagyon apróra vágott vöröshagymával, a tört fokhagymával, a sóval meg az őrölt borssal.
  2. Egy mély tűzálló tálat vékony szalonna szeletekkel kibélelünk, erre terítjük a meghámozott, karikára vágott burgonya felét.
  3. Ráfektetjük a karikára vágott paradicsomot, a zöldpaprikát meg egy hagymát, és beborítjuk a darált hússal.
  4. Erre a maradék szintén karikákra vágott paradicsom, zöldpaprika meg a hagyma kerül. (Két paradicsomot félreteszünk a díszítéshez.)
  5. Végül befedjük a maradék szeletelt burgonyával. 1 dl vízben feloldjuk a húsleveskockát, és ha kihűlt, simára keverjük a nyers tojásokkal.
  6. Ezzel öntjük le a rakott lecsót, és a félretett paradicsommal díszítjük, letakarva 45 percig sütőbe toljuk. Végül a fedőt levéve addig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhul, és a teteje szép ropogós lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8610
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Télen is elkészíthető, akkor üveges lecsóból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...