r
Nosalty Logó

Rakott krumpli sült krumplival

Mártiti
Rakott krumpli sült krumplival
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

441
Kalória
20.7g
Fehérje
26.5g
Szénhidrát
28.3g
Zsír
262.1g
Víz
325.9g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3528 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    262.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.4 g

Zsír

  • Összesen
    226.3 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9081.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    2100 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    2833 mg
  • Nátrium
    3467 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    211.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    2096.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1981 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    506 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    1997 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1908 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3423 micro
Összesen 3528 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    81 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a burgonyákat. Megmossuk, karikára vágjuk. Forró zsírban a fele krumplit megsütjük. Ne legyen ropogós, de süljön át puhára.
  2. Amíg sül az első adag, addig feltesszük a tojásokat főni. Nem muszáj keményre főzni, maradhat félig lágy. Előkészítjük a hozzávalókat, a kolbászt, a paradicsomot, a paprikát felkarikázzuk.
  3. Ha kisül az első adag krumpli, jénai tálba szedjük. (Lehet tepsibe is.) Nem kell nagyon lecsorgatni róla a zsírt, így a tejföllel együtt majd jó szaftos lesz. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Utólag mindenki ízlés szerint sózhatja.
  4. Kezdhetjük sütni a másik felét a krumplinak. Amíg sül, a megfőtt, meghámozott tojások kb. felét rászeleteljük a kiszedett krumplira. Erre kerül a kolbászok fele, a paradicsom, a paprika karikák. Megkenjük a tejföllel ezt a réteget.
  5. Amikor kisül a másik adag krumpli is, kiszedjük. Ugyanúgy rétegezzük, mint az előzőt, mindennek rákerül a másik fele is. A tetejére a natúr joghurtot öntjük, szétkenjük. Én díszítettem paradicsom karikákkal, bazsalikom levelekkel. Szoktam reszelni a tetejére trappista sajtot vagy füstölt sajtot, de most nem volt itthon. Sütőben még 20-30 percig összerotyogtatjuk, ha pirul a széle, akkor már jó.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Nagymamám receptje, édesanyám is így készítette. Ez a kedvencem, és a családom is így szereti jobban. :o) Nyáron szeletelek bele vékonyra vágott paradicsomot és zöldpaprikát is. Ez elhagyható. 

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...