r
Nosalty Logó

Rakott krumpli sült krumplival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mártiti
Rakott krumpli sült krumplival
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

441
Kalória
20.7g
Fehérje
26.5g
Szénhidrátok
28.3g
Zsír
262.1g
Víz
325.9g
Koleszterin
2.7g
Rost
6.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3528 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    262.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.4 g

Zsír

  • Összesen
    226.3 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9081.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    2100 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    2833 mg
  • Nátrium
    3467 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    2096.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1981 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    506 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    1997 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1908 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3423 micro
Összesen 3528 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    81 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a burgonyákat. Megmossuk, karikára vágjuk. Forró zsírban a fele krumplit megsütjük. Ne legyen ropogós, de süljön át puhára.
  2. Amíg sül az első adag, addig feltesszük a tojásokat főni. Nem muszáj keményre főzni, maradhat félig lágy. Előkészítjük a hozzávalókat, a kolbászt, a paradicsomot, a paprikát felkarikázzuk.
  3. Ha kisül az első adag krumpli, jénai tálba szedjük. (Lehet tepsibe is.) Nem kell nagyon lecsorgatni róla a zsírt, így a tejföllel együtt majd jó szaftos lesz. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Utólag mindenki ízlés szerint sózhatja.
  4. Kezdhetjük sütni a másik felét a krumplinak. Amíg sül, a megfőtt, meghámozott tojások kb. felét rászeleteljük a kiszedett krumplira. Erre kerül a kolbászok fele, a paradicsom, a paprika karikák. Megkenjük a tejföllel ezt a réteget.
  5. Amikor kisül a másik adag krumpli is, kiszedjük. Ugyanúgy rétegezzük, mint az előzőt, mindennek rákerül a másik fele is. A tetejére a natúr joghurtot öntjük, szétkenjük. Én díszítettem paradicsom karikákkal, bazsalikom levelekkel. Szoktam reszelni a tetejére trappista sajtot vagy füstölt sajtot, de most nem volt itthon. Sütőben még 20-30 percig összerotyogtatjuk, ha pirul a széle, akkor már jó.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Nagymamám receptje, édesanyám is így készítette. Ez a kedvencem, és a családom is így szereti jobban. :o) Nyáron szeletelek bele vékonyra vágott paradicsomot és zöldpaprikát is. Ez elhagyható. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!