r
Nosalty Logó

Rakott krumpli sült krumplival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártiti
Rakott krumpli sült krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3528 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.4 g

Zsír

  • Összesen
    226.3 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9081.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    2100 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    2833 mg
  • Nátrium
    3467 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2096.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1981 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    506 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    1997 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1908 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3423 micro
Összesen 3528 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    81 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a burgonyákat. Megmossuk, karikára vágjuk. Forró zsírban a fele krumplit megsütjük. Ne legyen ropogós, de süljön át puhára.
  2. Amíg sül az első adag, addig feltesszük a tojásokat főni. Nem muszáj keményre főzni, maradhat félig lágy. Előkészítjük a hozzávalókat, a kolbászt, a paradicsomot, a paprikát felkarikázzuk.
  3. Ha kisül az első adag krumpli, jénai tálba szedjük. (Lehet tepsibe is.) Nem kell nagyon lecsorgatni róla a zsírt, így a tejföllel együtt majd jó szaftos lesz. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Utólag mindenki ízlés szerint sózhatja.
  4. Kezdhetjük sütni a másik felét a krumplinak. Amíg sül, a megfőtt, meghámozott tojások kb. felét rászeleteljük a kiszedett krumplira. Erre kerül a kolbászok fele, a paradicsom, a paprika karikák. Megkenjük a tejföllel ezt a réteget.
  5. Amikor kisül a másik adag krumpli is, kiszedjük. Ugyanúgy rétegezzük, mint az előzőt, mindennek rákerül a másik fele is. A tetejére a natúr joghurtot öntjük, szétkenjük. Én díszítettem paradicsom karikákkal, bazsalikom levelekkel. Szoktam reszelni a tetejére trappista sajtot vagy füstölt sajtot, de most nem volt itthon. Sütőben még 20-30 percig összerotyogtatjuk, ha pirul a széle, akkor már jó.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 150 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1925
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 23.

Ajánló

Befőttel ajánlom fogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpli sült krumplival
Mártiti 4 recept

Nagymamám receptje, édesanyám is így készítette. Ez a kedvencem, és a családom is így szereti jobban. :o) Nyáron szeletelek bele vékonyra vágott paradicsomot és zöldpaprikát is. Ez elhagyható. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...