r
Nosalty Logó

Rakott krumpli prosciuttoval, parasztkolbásszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Safitron
Rakott krumpli prosciuttoval, parasztkolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 984 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3933 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2795.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    1506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 984 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.6 g

Zsír

  • Összesen
    277.8 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11182.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    2085 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    2528 mg
  • Nátrium
    6023 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1520.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1675 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    310 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    1247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1656 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1811 micro
Összesen 3933 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucolunk 1,2 kg krumplit, majd egészben megfőzzük. A rétegek összeállításakor felszeleteljük. 7 darab tojást megfőzünk, majd szeletelővel felszeleteljük a rétegek összeállításakor. A parasztkolbászt karikázzuk. A füstölt szalonnát (akár zsíros is lehet) kis kockákra vágjuk. Fél vöröshagymát kis kockákra vágunk, és összekeverjük a 6 dl tejföllel.
  2. Következik az összerakás: A zsírosabb szalonnakockácskák kerülnek réteg az aljára, majd krumpliréteg, tojásréteg, tejfölréteg, kolbászréteg, krumpliréteg, tojásréteg, tejfölréteg, Prosciutto-réteg, utolsó krumpliréteg, arra rá a húsosabb maradványai a szalonnának, és végül egy réteg szeletelt sajttal (1 mm vastagok) teljesen befedjük, és én barnára sütjük. 220 fokon 30 perc, sajt mennyiségétől és minőségétől függ. Ízlés szerint lehet lágyabbra is sütni a sajtot, kevesebb idő alatt.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x40x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1609
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpli prosciuttoval, parasztkolbásszal
Safitron 20 recept

Nekem másfél óra alatt sikerült megfőzni az alapanyagokat, és közben elintézni a szeletelést-aprítást-összeállítást. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...