Rakott krumpli Ntakacsolga konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Németi Olga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
138g tojás173 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
10g sajt35 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
75g kolbász339 kcal
Összesen
977
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
550g tojás692 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
40g sajt141 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
300g kolbász1356 kcal
Összesen
3913
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
42.8g burgonya25 kcal
-
23.6g tojás30 kcal
-
17.1g tejföl34 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1.7g sajt6 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
12.9g kolbász58 kcal
Összesen
168
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.4 g
Zsír
-
Összesen 73.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 521 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2765.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 458 mg
-
Nátrium 1930 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 318.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 349 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 399 mg
-
Retinol - A vitamin: 346 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 630 micro
Összesen
977
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 161.4 g
Zsír
-
Összesen 295.4 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 2086 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11060.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 1026 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 1834 mg
-
Nátrium 7720 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1273.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1396 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 151 mg
-
D vitamin: 405 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 371 micro
-
Kolin: 1596 mg
-
Retinol - A vitamin: 1384 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2518 micro
Összesen
3913
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 473.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 331 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
400 g tejföl
-
1 kávéskanál só
-
1 kávéskanál bors
-
5 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Ha régi krumplival dolgozunk, akkor héjában főzzük meg, és meghámozzuk. Ha újjal, akkor hámozva, karikázva sós vízben főzzük meg.
- Közben megfőzzük a tojást, felszeleteljük, és a kolbászt is felkarikázzuk.
- A tejfölt 4 tojássárgájával, 4-5 ek olajjal, kevés sóval, borssal, natúr ételízesítővel elegyítjük.
- A 4 tojásfehérjébőlcsipet sóvalhabot verünk.
- A krumplit, tojást, kolbászt egy nagy edénybe tesszük, elkeverjük a tejfölös-tojássárgás masszával, végül a tojáshabot is beledolgozzuk.
- Az egészet kiolajozott sütőedénybe borítjuk, és a tetejét ízlés szerinti mennyiségű reszelt sajttal fedjük be.
- Sütőben 190 fokon addig sütjük, míg a sajt aranyszínű nem lesz.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7039
- Feltöltés dátuma: 2012. július 20.
Ajánló
Ha biztosra akarunk menni, hogy ne legyen száraz a rakott krumplink, akkor tegyünk a tetejére pár csík füstölt szalonnát is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Németi Olga
105 recept
Az egyik barátnőm említette egyszer, hogy ő szokta néha így készíteni a rakott krumplit. Kipróbáltam, tetszett!