r
Nosalty Logó

Rakott krumpli főtt tarjával

Zsuzsamama56
Rakott krumpli főtt tarjával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A krumplihoz

A szószhoz

898
Kalória
26.5g
Fehérje
53.2g
Szénhidrát
64.8g
Zsír
340.8g
Víz
363.6g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A krumplihoz

A szószhoz

Összesen 898 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A krumplihoz

A szószhoz

Összesen 5382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A krumplihoz

A szószhoz

Összesen 145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1899.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    340.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 898 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.8 g

Zsír

  • Összesen
    388.6 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11397.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1187 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2354 mg
  • Nátrium
    7174 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    319.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    2044.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2108 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    1475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2111 micro
Összesen 5382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

A krumplihoz

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, a tojásokat keményre főzzük, és megtisztítjuk mindegyiket.
  2. Egy kisebb teflonbevonatú tepsit vajjal kikenünk, és morzsával megszórjuk. A karikára vágott burgonyával kirakjuk, majd erre jön egy sor felkarikázott főtt tojás, a főtt tarját kis kockákra vágjuk a tojásokra, majd a tejfölt a két nyers tojással, sóval és borssal összekeverjük, és öntünk rá az öntetből.
  3. Ezután megint burgonya, tojás és főtt tarja, majd a maradék burgonya karikákkal befedjük. A szósz másik felével leöntjük úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle.
  4. Hideg sütőbe tesszük, és 180 fokon sütjük addig, míg szépen megpirul a teteje.
  5. Morzsával megszórjuk a tetejét, és vajdarabkákat teszünk rá. A szalonnát szeletelve beirdalva a tetejére elosztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x24

Édesanyám készítette mindig ilyen módon, és nem azért, mert jómódúak voltunk, hanem mert a füstölt kolbász háromszor annyiba került, mint a főtt tarja. 45 évvel ezelőtt persze.

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...