r
Nosalty Logó

Rakott krumpli főtt tarjával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Rakott krumpli főtt tarjával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A krumplihoz

A szószhoz

Összesen 898 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A krumplihoz

A szószhoz

Összesen 5382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A krumplihoz

A szószhoz

Összesen 145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1899.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 898 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.8 g

Zsír

  • Összesen
    388.6 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11397.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1187 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2354 mg
  • Nátrium
    7174 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2044.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2108 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    1475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2111 micro
Összesen 5382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

A krumplihoz

A szószhoz

Elkészítés

A krumplihoz

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, a tojásokat keményre főzzük, és megtisztítjuk mindegyiket.
  2. Egy kisebb teflonbevonatú tepsit vajjal kikenünk, és morzsával megszórjuk. A karikára vágott burgonyával kirakjuk, majd erre jön egy sor felkarikázott főtt tojás, a főtt tarját kis kockákra vágjuk a tojásokra, majd a tejfölt a két nyers tojással, sóval és borssal összekeverjük, és öntünk rá az öntetből.
  3. Ezután megint burgonya, tojás és főtt tarja, majd a maradék burgonya karikákkal befedjük. A szósz másik felével leöntjük úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle.
  4. Hideg sütőbe tesszük, és 180 fokon sütjük addig, míg szépen megpirul a teteje.
  5. Morzsával megszórjuk a tetejét, és vajdarabkákat teszünk rá. A szalonnát szeletelve beirdalva a tetejére elosztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1212
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpli főtt tarjával
Zsuzsamama56 321 recept

Édesanyám készítette mindig ilyen módon, és nem azért, mert jómódúak voltunk, hanem mert a füstölt kolbász háromszor annyiba került, mint a főtt tarja. 45 évvel ezelőtt persze.

Hozzávalók

A krumplihoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...