r
Nosalty Logó

Rakott krumpli Éva házias konyhájától

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Rakott krumpli Éva házias konyhájától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4635 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2790.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 1160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.5 g

Zsír

  • Összesen
    330.3 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11163.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    2550 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    2932 mg
  • Nátrium
    5009 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1637.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2296 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    464 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    1659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2261 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1822 micro
Összesen 4635 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Burgonyát tisztítás után héjával együtt megfőzzük. A tojásokat is keményre főzzük. Majd megtisztítjuk a héjuktól.
  2. 26x18 cm nagyságú formát kivajazunk, és elkezdjük a rétegeket lerakni. Először a vékonyra fölkarikázott burgonyát, majd a fele mennyiségű kolbászt szintén karikákra fölszeletelten, és a negyedekbe fölvágott tojásokat tesszük.
  3. Meglocsoljuk a tejföl felével, majd a tejszínnel úgyszintén, és reszelt sajttal is megszórjuk. A sajttal úgy gazdálkodjunk, hogy a legfelső rétegre is maradjon.
  4. A következő réteget ugyanígy készítjük.
  5. Legfelső réteget reszelt sajttal szórjuk meg.
  6. 200 fokon sütjük kb. 50 percig. Ez alatt az idő alatt jól összesülnek az ízek. jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x18
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 55242
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpli Éva házias konyhájától
Éva házias konyhája 159 recept

 A rakott krumplinak nagyon sok változata van. Én is kipróbáltam több változatot, pl. azt a receptet, hogy tejfölbe tojást keverünk, vagy később tejet és lisztet adunk még a tejfölhöz. Mindig próbálgattam az ötleteket, amit hallottam. De mindig ott volt a de, mert finomnak finomak voltak, de még is hiányzott valami, nem volt tökéletes. Egy alkalommal viszont jött az ötlet, kevesebb tejföl, és helyette tejszínt használok. Így lett tökéletes a rakott krumpli. A sajt ötletét egy munkatársam mondta, ők így készítik. Nálam is sikere lett. Így alkottam  meg ezt a receptet, már évek óta így készítem. Nálam ez egy jól bevált rakott krumpli recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...