Rakott krumpli, ahogy én készítem
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Tábori József
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
167g burgonya96 kcal
-
167g kötözött sonka233 kcal
-
50g lángolt kolbász226 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Összesen
729
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
1000g kötözött sonka1400 kcal
-
300g lángolt kolbász1356 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Összesen
4376
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
32.2g burgonya19 kcal
-
32.2g kötözött sonka45 kcal
-
9.6g lángolt kolbász44 kcal
-
10.9g vöröshagyma4 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
14.5g tejföl29 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Összesen
142
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 48 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1187.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 883 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 201.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
729
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 246.9 g
Zsír
-
Összesen 288.2 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7127.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 649 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 254 mg
-
Foszfor 886 mg
-
Nátrium 5300 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.9 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1208.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 558 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 180 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 545 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
4376
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
450 g tejföl
-
1 kk bors
-
só ízlés szerint
-
4 db babérlevél
-
20 szem fekete bors
-
1 csipet köménymag
Elkészítés
- A sonkát főzzük meg a babérlevéllel, az egészborssal és a köménnyel ízesített vízben (a fűszereket rakjuk fűszertojásba).
- A krumplit pucoljuk meg, vágjuk karikára, és tegyük egy tűzálló tál aljára (nem kell megfőzni!!).
- Helyezzük rá a kétfelé vágott, megfőtt sonkát. Szeleteljük rá a füstölt kolbászt. A hagymát is szeleteljük vékony karikákra, és mehet a tetejére.
- A tejföllel keverjük alaposan össze a borsot, a zúzott fokhagymát, és gyengén sózzuk (vigyázzunk a sóval, a sonka is sós lehet!). Egyenletesen osszuk el a tetején. Tegyük rá a tetejét, mehet a hideg sütőbe.
- Süssük 100 fokon 1 órát, emeljük a hőt 160 fokra, süssük 40-50 percet. Végül vegyük fel a hőt 200 fokra, és süssük készre. (A készre sütésre nem tudok időt, addig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje -a tálban úgy is látjuk.)
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 18151
- Feltöltés dátuma: 2010. március 27.
Ajánló
Húsvét közeledtével nagyon aktuális, maradék sonkából is kiváló!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Tábori József
18 recept
Volt itthon maradék sonka ("már a kutyának sem kellett"), elkészítettem, és így elfogyott. Egyszerű, de tartalmas fogás.