r
Nosalty Logó

Rakott krumpli, ahogy én készítem

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tábori József
Rakott krumpli, ahogy én készítem
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 729 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4376 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1187.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    883 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 729 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.9 g

Zsír

  • Összesen
    288.2 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7127.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    5300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1208.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 4376 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sonkát főzzük meg a babérlevéllel, az egészborssal és a köménnyel ízesített vízben (a fűszereket rakjuk fűszertojásba).
  2. A krumplit pucoljuk meg, vágjuk karikára, és tegyük egy tűzálló tál aljára (nem kell megfőzni!!).
  3. Helyezzük rá a kétfelé vágott, megfőtt sonkát. Szeleteljük rá a füstölt kolbászt. A hagymát is szeleteljük vékony karikákra, és mehet a tetejére.
  4. A tejföllel keverjük alaposan össze a borsot, a zúzott fokhagymát, és gyengén sózzuk (vigyázzunk a sóval, a sonka is sós lehet!). Egyenletesen osszuk el a tetején. Tegyük rá a tetejét, mehet a hideg sütőbe.
  5. Süssük 100 fokon 1 órát, emeljük a hőt 160 fokra, süssük 40-50 percet. Végül vegyük fel a hőt 200 fokra, és süssük készre. (A készre sütésre nem tudok időt, addig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje -a tálban úgy is látjuk.)
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18151
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 27.

Ajánló

Húsvét közeledtével nagyon aktuális, maradék sonkából is kiváló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpli, ahogy én készítem
Tábori József 18 recept

Volt itthon maradék sonka ("már a kutyának sem kellett"), elkészítettem, és így elfogyott. Egyszerű, de tartalmas fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek