r
Nosalty Logó

Rakott kelkáposzta újragondolva

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
ffdina91
Rakott kelkáposzta újragondolva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2485 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1385.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 622 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    271.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5542.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    914 mg
  • Foszfor
    3216 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1489.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    556 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    798 micro
  • Kolin:
    990 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4813 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 2485 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Leszedünk annyi levelet a káposztánkról, amennyire szükségünk lehet. Használjunk közepes tepsit. 3 rétegben tegyünk bele kelkáposztalevelet, 3x 4 nagyobb levél. Vizet forralunk. 3 kávéskanál sóval ízesítjük, majd ha felforrt , beletesszük a káposztaleveleket és puhára főzzük.
  2. Egy másik edénybe beletesszük a bulgurt, kétszeres vízzel felöntjük, sóval ízesítjük és egy kevés olajat öntünk még hozzá, majd puhára főzzük.
  3. A csirkemellet (nálam ez 2 közepes méretű egész filé volt ) apró kockára vágjuk és feltesszük főni. Kavargatás közben a mellből távozó vizet folyamatosan öntsük le, majd ha teljesen kifehéredett, minimálisan sózzuk, borsozzuk.
  4. Ezután tegyünk rá bőven lecsót. Házi készítésű lecsót is használhatunk, de a boltokban is lehet kapni. Kavarjuk össze és alacsony lángon hagyjuk kicsit összeérni. Közben kóstoljuk, igény szerint fűszerezzük. Ha elkészült, keverjük össze a bulgurral.
  5. A tepsi alját és oldalát olajozzuk ki és kezdjünk el rétegezni. 1 réteg káposzta, 1 réteg csirkemell-bulgur keverék, majd újra káposzta. Erre jöhet ízlés szerinti mennyiségben egy réteg tejföl. Majd ismét csirkemell-bulgur, káposzta és tejföl vagy tejföl helyettesítő. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük kb. 20 percig
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 562
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
ffdina91 1 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...