r
Nosalty Logó

Rakott kel Ryn konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ryn
Rakott kel Ryn konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2926 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1243 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    164.7 g

Zsír

  • Összesen
    143.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4914 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1025 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    2076 mg
  • Nátrium
    1094 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1362 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    561 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1226 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    942 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4974 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    890 micro
Összesen 2926 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feldaraboljuk a kelkáposztát 1-2 centis csíkokra, majd lobogó sós vízben megfőzzük (általában teljesen készre főzöm). Közben a rizzsel ugyanígy járunk el. Tasakos rizst szoktam használni, ez a mennyiség 2 tasaknak megfelelő rizs.
  2. A vöröshagymát felaprítjuk, és vajon megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Mielőtt hozzáadjuk a darált húst, felöntjük kevés vízzel, és belekeverjük a fűszerpaprikát. Ezután a hússal elkeverjük, és kb. 30 perc alatt megfőzzük. A sütőt közben előmelegítjük 180 fokra, hőlégkeverésre.
  3. Mikor a hozzávalók megfőttek, a rizst és a kelkáposztát alaposan lecsepegtetjük, majd mehet egy kevés káposzta a jénai tál aljára, erre tesszük rá a rizst, majd a húst (aki szeretné, a rizst és a húst előtte nyugodtan összekeverheti, úgyis nagyon finom). A maradék káposztát a húsra tesszük rá. 1 tojást elkeverünk 3 doboz tejföllel, és rálocsoljuk az ételre.
  4. Előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük, amíg a tejföl szép barnára pirul. Tálaláskor teszünk még rá tejfölt, de ez nyugodtan el is hagyható. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 32 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 956
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Örök kedvenc még a gyerekkoromból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...