Egyszerű rakott karfiol
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
A rakottashoz
-
1 kg karfiol
-
1 ízlés szerint só
-
2 g vaj
-
2 ek zsemlemorzsa
A besamelhez
A sütéshez és a tálaláshoz
-
2 g vaj
-
8 g sajt
-
0.5 csokor petrezselyem
-
140 g tejföl
248
Kalória
6.7g
Fehérje
10.4g
Szénhidrátok
20.9g
Zsír
144.3g
Víz
118.5g
Koleszterin
1.6g
Rost
4.7g
Cukor
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rakottashoz
-
167g karfiol17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vaj2 kcal
-
3g zsemlemorzsa13 kcal
A besamelhez
-
0g vaj2 kcal
-
67g tejföl132 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1g sajt5 kcal
-
0g só0 kcal
A sütéshez és a tálaláshoz
-
0g vaj2 kcal
-
1g sajt5 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
23g tejföl46 kcal
Összesen
248
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rakottashoz
-
1000g karfiol100 kcal
-
2g só0 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
A besamelhez
-
2g vaj14 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0 kcal
-
8g sajt28 kcal
-
2g só0 kcal
A sütéshez és a tálaláshoz
-
2g vaj14 kcal
-
8g sajt28 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
140g tejföl277 kcal
Összesen
1495
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rakottashoz
-
58.2g karfiol6 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.1g vaj1 kcal
-
1.2g zsemlemorzsa5 kcal
A besamelhez
-
0.1g vaj1 kcal
-
23.3g tejföl46 kcal
-
6.4g tojás8 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.5g sajt2 kcal
-
0.1g só0 kcal
A sütéshez és a tálaláshoz
-
0.1g vaj1 kcal
-
0.5g sajt2 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
8.1g tejföl16 kcal
Összesen
88
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 699.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 370 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 144.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 215 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 295 micro
Összesen
248
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 40.3 g
Zsír
-
Összesen 125.5 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 711 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4194.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 866 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 885 mg
-
Nátrium 2220 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 866 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1011 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 228 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 443 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 365 micro
-
Kolin: 575 mg
-
Retinol - A vitamin: 899 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1289 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1768 micro
Összesen
1495
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
88
kcal
Elkészítés
A rakottashoz
- A karfiolt mossuk, majd sós vízben pár percig főzzük, nem kell, hogy teljesen megpuhuljon, inkább csak blansirozzuk.
- Egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt, nagy üveg vagy kerámia, esetleg öntött vas edénybe leszűrve áthalmozzuk a karfiolt.
A besamelhez
- Az öntetet vagy a karfiol főzés előtt, vagy közben készítjük, ha előkészültünk hozzá, gyorsan megvan. Egy nagy tálban verjük fel a tojásokat sóval, fűszerekkel, adjuk hozzá az olvasztott, de nem meleg vajat, a tejfölt végül egy kis reszelt sajtot is keverjünk hozzá, így az igazi.
- Sóval, borssal, cayenne borssal fűszerezzük.
A sütéshez és a tálaláshoz
- A karfiolra további vajat csipkedünk vagy olvasztott vajjal locsoljuk, aztán nyakon öntjük az összes szósszal, lepje szinte el.
- Végül reszelt sajttal szórjuk a tetejét, így mehet a sütőbe 180 fokon 25-30 percre sülni, a teteje legyen szép aranybarna.
- Tálalás előtt érdemes hűteni egy cseppet és csak utána felvágni.
- A tányérokra helyezett rakott karfiolra mehet még plusz tejföl és petrezselyemszórás. Jó étvágyat hozzá!
Recept infó
Kis hűtés, ha kibírjátok, nem árt neki, akkor fantasztikusan lehet szeletelni, tálalni. Plusz tejfölt ér adni mellé, és a petrezselyemszórás is megdobja a látványt. Ez a legjobb melegen isteni, langyosan fenomenális és hidegen is nagyszerű étel. Húsimádóknak süss mellé egy szelet fűszeres csirkemellet, vagy tálald ahogy én, magában.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!