Rakott kalács angolosan
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lousha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 7% Zsír
Kalácsos-krémes réteg
-
83g tej47 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
16 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
17g kalács61 kcal
Gyümölcsös réteg
-
209 kcal
-
16 kcal
Tojáshabos réteg
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
3g édesítőszer0 kcal
Összesen
421
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 7% Zsír
Kalácsos-krémes réteg
-
500g tej280 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
25g vaníliás cukor97 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
100g kalács367 kcal
Gyümölcsös réteg
-
450g erdei gyümölcslekvár1251 kcal
-
95 kcal
Tojáshabos réteg
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
15g édesítőszer0 kcal
Összesen
2525
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 7% Zsír
Kalácsos-krémes réteg
-
37.8g tej21 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.9g vaníliás cukor7 kcal
-
4.5g tojássárgája15 kcal
-
7.6g kalács28 kcal
Gyümölcsös réteg
-
95 kcal
-
1.9g étkezési keményítő7 kcal
Tojáshabos réteg
-
9.1g tojásfehérje5 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
1.1g édesítőszer0 kcal
Összesen
192
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.9 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
421
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49 g
Zsír
-
Összesen 58.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 735 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2303.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 843 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 441 mg
-
Nátrium 855 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 437.6 g
-
Cukor 277 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 303.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 405 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 573 mg
-
Retinol - A vitamin: 395 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 693 micro
Összesen
2525
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
Kalácsos-krémes réteg
-
500 ml tej
-
25 g vaj
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
25 g vaníliás cukor
-
3 db tojássárgája
Gyümölcsös réteg
-
25 g étkezési keményítő
Tojáshabos réteg
-
3 db tojásfehérje
-
5 csepp citromlé
Elkészítés
Kalácsos-krémes réteg
- Alacsony hőfokon melegítsük össze a tejet, vajat, cukrot, citromhéjat, majd hagyjuk kicsit lehűlni. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Verjük fel kissé a tojássárgákat, majd adagoljuk hozzá a tejes keveréket, és alaposan keverjük el.
- Hat darab desszertes tálkát vajazzunk ki vékonyan, majd harmadáig töltsük meg az apróra darabolt kaláccsal. Öntsük rá a tojásos-tejes krémet, és 15 percig hagyjuk állni, hogy a kalács megszívhassa magát.
- Állítsuk a tálkákat egy mély tepsibe, és töltsük azt meg annyi forró vízzel, hogy a tálak feléig felérjen.
- 20-25 perc alatt süssük pudingszerűen szilárdra a krémet. Vegyük ki a tálakat a vízből, hagyjuk hűlni. Közben a sütőt ne kapcsoljuk ki, csak vegyük vissza a hőfokot 150 fokra.
Gyümölcsös réteg
- Bármilyen lekvárt, gyümölcsös krémet, szószt keverjünk el keményítővel, és melegítsük össze alacsony hőfokon. A használt alapanyag állagától függően kicsit több keményítőt is használhatunk.
- Ha kissé lehűlt a krém, osszuk el a kalácsos rétegeken a tálkákban, és egyengessük el szép simára.
Tojáshabos réteg
- Verjük fel a tojásfehérjéket kissé pár csepp citromlével, majd kanalanként adagoljuk hozzá az édesítőt. Verjük addig, míg szép fényes, kemény habot nem kapunk. Lehetséges a tojáshab édesítővel, de nem lesz annyira kemény, mint cukorral. Ha már szépen megáll a tálban "a saját lábán", sőt, akár fejre is fordíthatjuk a tálat, az már elég. Az édesítő márkájától, fajtájától függően előfordulhat, hogy kicsit többre-kevesebbre lesz szükség!
- Kanalazzuk a habot a desszertek tetejére, majd tegyük őket vissza a sütőbe kb. húsz percre, míg meg nem keményedik a hab, és színesedni nem kezd. A cukros habtól eltérően ez nem igazán barnul, sokkal inkább sárgul, miközben sül.
- Lehetőleg tálaljuk a desszertet azonnal. Megöntözhetjük tejszínnel, vagy körbedíszíthetjük tejszínhabbal is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2323
- Feltöltés dátuma: 2016. július 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Lousha
63 recept
Nemrégiben készítettem a munkatársam születésnapjára a Queen of Puddings nevű hagyományos angol desszertet. Ez, valamint a szintén náluk népszerű, sokféle változatban létező bread pudding (rakott kalács, kalácsfelfújt) adta az ötletet, amikor egy nem épp tökéletesre sikerült, már kissé meg is száradt kürtőskalácstól próbáltam anélkül megszabadulni, hogy ki kellett volna dobni. Nagyszerűen sikerült. Ízre, állagra egy túrós süteményre emlékeztet, és ebben a poharas adagolásban sokkal ízlésesebben is tálalható, mint az eredeti recept.