r
Nosalty Logó

Rakott cukkini Dóri konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Konyhamanesz0123
Rakott cukkini Dóri konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Alapanyagok

Összesen 536 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Alapanyagok

Összesen 3218 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Alapanyagok

Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1867.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1323 micro
Összesen 536 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    255.6 g

Zsír

  • Összesen
    167.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1029 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11204.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    2453 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    3529 mg
  • Nátrium
    4416 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2059.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1470 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    851 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    657 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7941 micro
Összesen 3218 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Alapanyagok

Elkészítés

Alapanyagok

  1. Megpucoljuk a zöldségeket, utána felszeleteljük közepesen vastag karikára őket.
  2. A csirkemellet mossuk meg alaposan és vágjuk közepesen vékony szeletekre.
  3. Vegyünk elő egy magas falú tepsit és azt töltsük ki a burgonya karikákkal. Ezután sózzuk meg a krumplit.
  4. Második lépésként helyezzük a csirkemellet a tepsibe és ezt is sózzuk be, illetve rakjunk rá fehér borsot.
  5. Ha ezzel is megvagyunk, a cukkinit rakjuk a csirkemell tetejére.
  6. Öntsük rá a főzőtejszínt az étel tetejére, majd rakjunk rá tárkonyt, bazsalikomot és sót.
  7. Reszeljük le a sajtot és rakjuk a tetejére.
  8. Ha mindennel megvagyunk, rakjuk sütőbe 45 percre 200° C-ra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2957
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott cukkini Dóri konyhájából
Konyhamanesz0123 3 recept

A receptet egy nyári napon ötleteltem ki, mikor nem volt kedvem boltba menni, viszont a fagyasztó tele volt csirkemellel és a zöldséges dobozom tele volt. Családomról tudni lehet, hogy szereti a tejtermékeket és mindig van itthon főzőtejszín és sajt. Így hát kipattant a fejemből a" mi lenne ha kipróbálnám ezt a mixet?"

Hozzávalók

Alapanyagok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...