r
Nosalty Logó

Rakott cukkini 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Márti
Rakott cukkini 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2435 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    711.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 609 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.8 g

Zsír

  • Összesen
    183.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2845.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1492 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    893.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    509 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4058 micro
Összesen 2435 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit meghámozzuk, kivesszük a magokat, és kb. 1 cm vastag szeleteket vágunk, majd besózzuk. Állni hagyjuk, míg a húst elkészítjük.
  2. A hagymát kockára vágjuk, és az olajon megdinszteljük, majd beletesszük a darált húst, zúzott fokhagymát és a fűszereket. Zsírjára pirítjuk.
  3. A besózott cukkiniket leszárítjuk papírtörlővel, és vajazott sütőtálba lerakunk egy réteg cukkinit, majd egy réteg húst. A tetejére cukkini kerüljön, majd megszórjuk a reszelt sajttal, és rátesszük a tejfölt.
  4. Kb. 30-40 percet sütjük előmelegített sütőben.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 24422
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rétegek közé szoktam besamel mártást tenni, így még szaftosabb lesz, és ha a tetejére bacont terítünk, tovább bolondíthatjuk az ízeket. Mindenkinek jó étvágyat ehhez a könnyű, nyári finomsághoz. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...