r
Nosalty Logó

Rakott csirkés-cukkinis-paradicsomos egytál

NS
Rakott csirkés-cukkinis-paradicsomos egytál
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

493
Kalória
59.6g
Fehérje
12.3g
Szénhidrát
22.5g
Zsír
478.9g
Víz
185.5g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
8.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 493 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1479 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    478.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    4202 micro
Összesen 493 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    178.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4632.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    919 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    2122 mg
  • Nátrium
    1065 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1436.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2566 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    12605 micro
Összesen 1479 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    583 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségek és a hús előkészítésével kezdünk. A csirkemellet jól megmossuk, majd felkockázzuk, kicsit meghempergetjük sóban, borsban. Közben a cukkinit megfürdetjük és feldaraboljuk (ne pucoljuk, ha nem muszáj), ugyanígy a paradicsomot is karikára vághatjuk.
  2. Kedv szerint elő lehet pirítani egy kis olívaolajon a csirkét, nem rossz, ha lesz egy kis kérge, de ha csak úgy csupaszon kezdjük el halmozni is rendben lesz. Jöhet a jénai, az aljára minimális olaj.
  3. Megkezdjük az építgetést, és közben a sózást, borsozást: legalulra kerül az összes csirke, majd rá egy réteg cukkini, utána egy réteg paradicsom, és ezt addig folytatjuk, ameddig bírjuk, és van még zöldségünk.
  4. A mozzarellát közben már ki is vehetjük a hűtőből, és ahogy csak tetszik, megpakolhatjuk a cukkini vagy a paradicsom tetejét (kinek mi maradt a végén).
  5. Egy jó alufóliával lefedhetjük, víz semmiképp nem kell alá, hiszen a zöldségek csak úgy eresztik magukból. 30-35 perc, közben ellenőrizzük, félidőben vegyük le a fóliát, és kész is vagyunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p

Nyári kaland következik, a szemek és a színek kedvéért sárga és zöld cukkiniből. Megunni nem lehet, variálni igen, ha nincs kedved a negyven fokban órákig háziasszonykodni, akkor érdemes megismerkednetek.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...