r
Nosalty Logó

Rakott burgonya gazdagon Iluskától

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Rakott burgonya gazdagon Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Alap

Öntet

Összesen 1016 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Alap

Öntet

Összesen 3047 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Alap

Öntet

Összesen 159 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    77.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3477.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    2287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    610 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 1016 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.9 g

Zsír

  • Összesen
    233 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2087 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10431.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1366 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1795 mg
  • Nátrium
    6860 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1034.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1850 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    378 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    1436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1829 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2248 micro
Összesen 3047 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Alap

Öntet

Elkészítés

Alap

  1. Egy hőálló edényt kivajazunk. A burgonyát sós vízben megfőzzük. Közben a tojásokat is keményre főzzük, majd hideg vízzel lemossuk, héját eltávolítjuk. A füstölt húst kisebb darabokra szeljük. A sajtot apróra vagdaljuk.
  2. A tálba rétegezzük a hozzávalókat. Először egy réteg krumpli, majd tojás, hús, sajt. A tejfölbe ütjük a 2 tojást, amivel elkeverjük, megsózzuk. Ezzel is megkenjük. Addig rétegezzük amíg tart a hozzávaló. A sort a burgonya zárja be, aminek tetejére tejföl kerül. Borsozzuk, kevés fűszerpaprikával, ételízesítővel díszítjük.
  3. 200 C fokon megsütjük. Melegen tálaljuk ecetes uborkasalátával. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6280
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 06.

Ajánló

Nagyon finom hozzá: Ecetes uborkasaláta

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A magyar konyha menüjéből nem hiányozhat ez az isteni étel, ami könnyen elkészíthető házias recept. A rakott krumpli kiadós és viszonylag olcsó étel. Akár előző nap a sütés fázisáig teljesen el lehet készíteni, másnap csak egyszerűen meg kell sütni...

Hozzávalók

Alap

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...