Rakott burgonya gazdagon
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
188g burgonya108 kcal
-
69g tojás87 kcal
-
38g paprikás szalámi185 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
19g sajt66 kcal
-
0g himalája só0 kcal
Összesen
520
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1500g burgonya866 kcal
-
550g tojás692 kcal
-
300g paprikás szalámi1479 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
0g himalája só0 kcal
Összesen
4159
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
53.6g burgonya31 kcal
-
19.6g tojás25 kcal
-
10.7g paprikás szalámi53 kcal
-
10.7g tejföl21 kcal
-
5.4g sajt19 kcal
-
0g himalája só0 kcal
Összesen
149
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1425.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 296 mg
-
Nátrium 844 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 193.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 318 micro
Összesen
520
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 198.8 g
Zsír
-
Összesen 276.4 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 2162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11405.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 1684 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 383 mg
-
Foszfor 2368 mg
-
Nátrium 6749 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 215 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1547.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1619 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 224 mg
-
D vitamin: 428 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 1639 mg
-
Retinol - A vitamin: 1607 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2548 micro
Összesen
4159
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 407.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
-
3 dl tejföl
-
15 dkg sajt
-
himalája só ízlés szerint (a burgonya és tojás főzővizébe is + a burgonya- és tojáskarikákra is 1-1 csipetnyi)
Elkészítés
- A tojásokat megmossuk, és enyhén sós vízbe feltesszük főni (12 perc), utána leöntjük róla a vizet, és hideg vízbe áztatjuk pucolás előtt.
- Megmossuk a burgonyát, és héjában megfőzzük sós vízben. A mérettől függ, de max. 30 perc. Utána leöntjük róla a vizet, és hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt, meghámozzuk, kb. 0,5 cm vastagságúra felszeleteljük. Közben a szalámit (vagy kolbászt) szintén fél cm vastagságú szeletekre vágjuk, és a tojást is felkarikázzuk. A tejfölt csipetnyi sóval simára keverjük, a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük.
- Egy tepsit vagy egy jénait szükség esetén picit kivajazunk (bár szerintem nem kell, mert a szalámiból épp elég zsiradék oldódik ki), a sütőt pedig előmelegítjük 180°-ra.
- Az összetevőket az alábbiak szerint rétegezzük: 1. burgonyaszeletek + enyhén sózzuk 2. tojáskarikák + enyhén sózzuk 3. szalámiszeletek 4. burgonyaszeletek + enyhén sózzuk... Az egészet addig folytatjuk, amíg az említett hozzávalók el nem fogynak (érdemes a tepsi/jénai szélére is burgonyaszeleteket tenni).
- A rétegezést mindig a burgonyaszeletekkel fejezzük be, melyre ezután rásimítjuk a tejfölt, és megszórjuk a reszelt sajttal. Forró sütőben kb. 25-30 percig sütjük, majd még 5 percig grillfokozaton lepirítjuk a tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2602
- Feltöltés dátuma: 2020. június 09.
Ajánló
Ugyan elég szaftos lesz a házi szaláminak köszönhetően, viszont mi nem eszünk kenyeret hozzá. Legfinomabb házi savanyúsággal, pl. kovászos uborkával vagy tejfölös uborkasalátával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pancsika
101 recept
Számomra a "gazdagon" azt jelenti, hogy egy ételben azok a hozzávalók, amelyektől igazán ízletes lesz az étel, nagyobb mennyiségben vannak benne. Ilyenek például a (házi) krémekkel töltött sütemények, de ilyen az igazi, szaftos rakott krumpli is, amit jóízűen eszik meg a család. Sok receptnél látni, hogy a burgonyát héj nélkül főzik a rakott burgonyához, viszont nem csak egészségesebb, hanem sokkal finomabb is lesz (bár tovább tart a főzés), ha héjában főzzük a krumplit, és utána szeleteljük fel.