r
Nosalty Logó

Rakott burgonya gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Rakott burgonya gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 520 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4159 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1425.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    844 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 520 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198.8 g

Zsír

  • Összesen
    276.4 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11405.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1684 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    2368 mg
  • Nátrium
    6749 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1547.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1619 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    428 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    1639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1607 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2548 micro
Összesen 4159 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat megmossuk, és enyhén sós vízbe feltesszük főni (12 perc), utána leöntjük róla a vizet, és hideg vízbe áztatjuk pucolás előtt.
  2. Megmossuk a burgonyát, és héjában megfőzzük sós vízben. A mérettől függ, de max. 30 perc. Utána leöntjük róla a vizet, és hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt, meghámozzuk, kb. 0,5 cm vastagságúra felszeleteljük. Közben a szalámit (vagy kolbászt) szintén fél cm vastagságú szeletekre vágjuk, és a tojást is felkarikázzuk. A tejfölt csipetnyi sóval simára keverjük, a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. Egy tepsit vagy egy jénait szükség esetén picit kivajazunk (bár szerintem nem kell, mert a szalámiból épp elég zsiradék oldódik ki), a sütőt pedig előmelegítjük 180°-ra.
  4. Az összetevőket az alábbiak szerint rétegezzük: 1. burgonyaszeletek + enyhén sózzuk 2. tojáskarikák + enyhén sózzuk 3. szalámiszeletek 4. burgonyaszeletek + enyhén sózzuk... Az egészet addig folytatjuk, amíg az említett hozzávalók el nem fogynak (érdemes a tepsi/jénai szélére is burgonyaszeleteket tenni).
  5. A rétegezést mindig a burgonyaszeletekkel fejezzük be, melyre ezután rásimítjuk a tejfölt, és megszórjuk a reszelt sajttal. Forró sütőben kb. 25-30 percig sütjük, majd még 5 percig grillfokozaton lepirítjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2591
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 09.

Ajánló

Ugyan elég szaftos lesz a házi szaláminak köszönhetően, viszont mi nem eszünk kenyeret hozzá. Legfinomabb házi savanyúsággal, pl. kovászos uborkával vagy tejfölös uborkasalátával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott burgonya gazdagon
Pancsika 101 recept

Számomra a "gazdagon" azt jelenti, hogy egy ételben azok a hozzávalók, amelyektől igazán ízletes lesz az étel, nagyobb mennyiségben vannak benne. Ilyenek például a (házi) krémekkel töltött sütemények, de ilyen az igazi, szaftos rakott krumpli is, amit jóízűen eszik meg a család. Sok receptnél látni, hogy a burgonyát héj nélkül főzik a rakott burgonyához, viszont nem csak egészségesebb, hanem sokkal finomabb is lesz (bár tovább tart a főzés), ha héjában főzzük a krumplit, és utána szeleteljük fel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...