r
Nosalty Logó

Rakott bulgur

Rita konyhája
Rakott bulgur
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

504
Kalória
22g
Fehérje
42g
Szénhidrát
28g
Zsír
185.3g
Víz
267.6g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
2.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 504 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5042 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1232.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    185.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 504 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.6 g

Zsír

  • Összesen
    280.3 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12320.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    1773 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    895 mg
  • Foszfor
    3247 mg
  • Nátrium
    6031 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    419.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    1852.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1605 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    522 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    1956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1588 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3122 micro
Összesen 5042 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

  1. 1 evőkanál olajon megpirítjuk a bulgurt, majd apránként felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Ízesítjük sóval és borssal. Addig kevergetjük, ameddig pergős és puha nem lesz.
  2. Feltesszük a tojásokat főni sós vízben. Amíg a tojások főnek, addig karikákra vágjuk a virslit és a kolbászt.
  3. Egy lábasban összekeverjük a lecsót a tejföllel, és összemelegítjük.
  4. Ha minden elkészült, akkor elkezdhetjük összerakni. A bulgurt három részre osztjuk, a többi hozzávalót a lecsó kivételével kettőre. A tepsi aljába bulgur kerül, aztán rászeletelünk 5 tojást, rászórjuk a virsli és a kolbász felét, majd meglocsoljuk a lecsó egyharmad részével. Ezután újra bulgur, a maradék tojás, virsli kolbásszal és lecsó. A tetejére bulgur kerül, amire rálocsoljuk a maradék lecsót.
  5. Betesszük a sütőbe 30 percre, és el is készült a rakott bulgurunk. Nálunk ezt a rakott ételt a gyerekek is nagyon szeretik. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Régen készítettem rakott tarhonyát, ami a család nagy kedvence volt. Most megpróbáltam bulgurral. Így is nagy sikert aratott. Remélem, másnak is elnyeri a tetszését. Eléggé laktató étel.

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...