r
Nosalty Logó

Rakott bulgur

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rita konyhája
Rakott bulgur
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 504 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5042 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1232.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 504 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.6 g

Zsír

  • Összesen
    280.3 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12320.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    1773 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    895 mg
  • Foszfor
    3247 mg
  • Nátrium
    6031 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    1852.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1605 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    522 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    1956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1588 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3122 micro
Összesen 5042 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 evőkanál olajon megpirítjuk a bulgurt, majd apránként felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Ízesítjük sóval és borssal. Addig kevergetjük, ameddig pergős és puha nem lesz.
  2. Feltesszük a tojásokat főni sós vízben. Amíg a tojások főnek, addig karikákra vágjuk a virslit és a kolbászt.
  3. Egy lábasban összekeverjük a lecsót a tejföllel, és összemelegítjük.
  4. Ha minden elkészült, akkor elkezdhetjük összerakni. A bulgurt három részre osztjuk, a többi hozzávalót a lecsó kivételével kettőre. A tepsi aljába bulgur kerül, aztán rászeletelünk 5 tojást, rászórjuk a virsli és a kolbász felét, majd meglocsoljuk a lecsó egyharmad részével. Ezután újra bulgur, a maradék tojás, virsli kolbásszal és lecsó. A tetejére bulgur kerül, amire rálocsoljuk a maradék lecsót.
  5. Betesszük a sütőbe 30 percre, és el is készült a rakott bulgurunk. Nálunk ezt a rakott ételt a gyerekek is nagyon szeretik. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 13181
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott bulgur
Rita konyhája 10 recept

Régen készítettem rakott tarhonyát, ami a család nagy kedvence volt. Most megpróbáltam bulgurral. Így is nagy sikert aratott. Remélem, másnak is elnyeri a tetszését. Eléggé laktató étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...