Rakott bulgur
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rita konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
45g bulgur154 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
68g lecsó28 kcal
-
35g füstölt virsli94 kcal
-
13g kolbász59 kcal
-
35g tejföl69 kcal
-
7 kcal
-
90g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
504
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
450g bulgur1539 kcal
-
600g főtt tojás930 kcal
-
680g lecsó279 kcal
-
350g füstölt virsli942 kcal
-
130g kolbász588 kcal
-
350g tejföl693 kcal
-
71 kcal
-
900g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
5042
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
13g bulgur44 kcal
-
17.3g főtt tojás27 kcal
-
19.6g lecsó8 kcal
-
10.1g füstölt virsli27 kcal
-
3.7g kolbász17 kcal
-
10.1g tejföl20 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
26g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
145
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 268 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1232.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 325 mg
-
Nátrium 603 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 185.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 312 micro
Összesen
504
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 219.6 g
Zsír
-
Összesen 280.3 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 2676 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12320.8 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 305 mg
-
Kálcium 1773 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 895 mg
-
Foszfor 3247 mg
-
Nátrium 6031 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 419.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 1852.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1605 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 522 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 417 micro
-
Kolin: 1956 mg
-
Retinol - A vitamin: 1588 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3122 micro
Összesen
5042
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
-
450 g bulgur
-
10 db főtt tojás
-
680 g lecsó
-
350 g füstölt virsli
-
350 g tejföl
-
1 ek napraforgó olaj
-
9 dl víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- 1 evőkanál olajon megpirítjuk a bulgurt, majd apránként felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Ízesítjük sóval és borssal. Addig kevergetjük, ameddig pergős és puha nem lesz.
- Feltesszük a tojásokat főni sós vízben. Amíg a tojások főnek, addig karikákra vágjuk a virslit és a kolbászt.
- Egy lábasban összekeverjük a lecsót a tejföllel, és összemelegítjük.
- Ha minden elkészült, akkor elkezdhetjük összerakni. A bulgurt három részre osztjuk, a többi hozzávalót a lecsó kivételével kettőre. A tepsi aljába bulgur kerül, aztán rászeletelünk 5 tojást, rászórjuk a virsli és a kolbász felét, majd meglocsoljuk a lecsó egyharmad részével. Ezután újra bulgur, a maradék tojás, virsli kolbásszal és lecsó. A tetejére bulgur kerül, amire rálocsoljuk a maradék lecsót.
- Betesszük a sütőbe 30 percre, és el is készült a rakott bulgurunk. Nálunk ezt a rakott ételt a gyerekek is nagyon szeretik. Jó étvágyat kívánok hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 145
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 13181
- Feltöltés dátuma: 2020. március 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Rita konyhája
10 recept
Régen készítettem rakott tarhonyát, ami a család nagy kedvence volt. Most megpróbáltam bulgurral. Így is nagy sikert aratott. Remélem, másnak is elnyeri a tetszését. Eléggé laktató étel.