r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós citromkrémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Giovanna
Rákóczi túrós citromkrémmel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A citromkrémhez

A tetejére

1447
Kalória
40.6g
Fehérje
186.7g
Szénhidrátok
62.3g
Zsír
246.6g
Víz
427.1g
Koleszterin
8.6g
Rost
122g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A citromkrémhez

A tetejére

Összesen 1447 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A citromkrémhez

A tetejére

Összesen 5776 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A citromkrémhez

A tetejére

Összesen 238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2405.2 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    859 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.7 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    246.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 1447 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.5 g

Zsír

  • Összesen
    249.4 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9620.9 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1735 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    3435 mg
  • Nátrium
    1544 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    746.8 g
  • Cukor
    488 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    986.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1936 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    1064 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1897 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1762 micro
Összesen 5776 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.4 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a liszteket, a sütőport elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a tejfölt, a citromhéjat, és összegyúrjuk. A hűtőben pihentetjük legalább egy órát (én már előző nap elkészítettem).
  2. A túrókrémhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a túrót, és kézi mixerrel krémes állagúra dolgozzuk.
  3. A citromkrémhez a vajat gőz felett megolvasztjuk, ehhez hozzáadjuk a tojásokat, cukrokat, citromhéjat, citromok levét, és sűrűre főzzük (gyönyörű sárga "citromlekvár" lesz belőle).
  4. A tésztát kb 1 cm vastagra nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és 180 fokon félig átsütjük (szép világosbarnára). A félkész tésztát megszórjuk a búzakorpával, rásimítjuk a citromkrémet, majd ennek tetejére a túrókrémet, és visszatoljuk a sütőbe, készre sütjük.
  5. A tojásfehérjékből és porcukorból kemény habot verünk, ezt kenjük a sütemény tetejére, majd visszatoljuk a langyos sütőbe, így szárítjuk rá a habot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25

A már-már lekvárszerű, főzött citromkrém ízintenzitása kiválóan kiegészíti a túró finom savanykásságát. A Rákóczi túrós férjem kedvence, és bár eredetileg a félkész tésztát saját főzésű málna-, szeder- vagy sárgabaracklekvárral szoktam megkenni, úgy gondoltam, ideje kipróbálni valami újat. Bár "apa" édesszájú, a citromos variációnak is nagy sikere lett.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!