Rákóczi túrós citromkrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Giovanna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
38g rozsliszt131 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
21g tejföl42 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
A túrókrémhez
-
125g tehéntúró184 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
3g búzakorpa5 kcal
A citromkrémhez
A tetejére
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
25g porcukor97 kcal
Összesen
1447
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g rozsliszt524 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
85g tejföl168 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A túrókrémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g búzakorpa22 kcal
A citromkrémhez
-
110g tojás138 kcal
-
510g citrom78 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g cukor387 kcal
A tetejére
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
100g porcukor387 kcal
Összesen
5776
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
6.2g finomliszt22 kcal
-
6.2g rozsliszt22 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
6.2g vaj44 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
3.5g tejföl7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A túrókrémhez
-
20.6g tehéntúró30 kcal
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
0.4g búzakorpa1 kcal
A citromkrémhez
-
4.5g tojás6 kcal
-
21g citrom3 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
A tetejére
-
6.6g tojásfehérje3 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
Összesen
238
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.6 g
Zsír
-
Összesen 62.3 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 427 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2405.2 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 434 mg
-
Vas 253 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 859 mg
-
Nátrium 386 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.7 g
-
Cukor 122 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 246.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 484 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 151 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 266 mg
-
Retinol - A vitamin: 474 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 441 micro
Összesen
1447
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 162.5 g
Zsír
-
Összesen 249.4 g
-
Telített zsírsav 141 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1708 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9620.9 g
-
Cink 1309 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 1735 mg
-
Vas 1014 mg
-
Magnézium 292 mg
-
Foszfor 3435 mg
-
Nátrium 1544 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 46 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 746.8 g
-
Cukor 488 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 986.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1936 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 254 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 308 micro
-
Kolin: 1064 mg
-
Retinol - A vitamin: 1897 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 417 micro
-
β-crypt 93 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1762 micro
Összesen
5776
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395.4 g
-
Cink 54 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg finomliszt
-
15 dkg rozsliszt
-
1 csomag sütőpor
-
15 dkg vaj
-
10 dkg cukor
-
1 db tojássárgája
-
85 g tejföl
-
1 csipet só
-
1 citromból nyert citromhéj
A túrókrémhez
-
50 dkg tehéntúró
-
3 db tojássárgája
-
15 dkg cukor
-
2 ek búzakorpa
A citromkrémhez
-
2 db tojás
-
5 dkg vaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg cukor
A tetejére
-
4 db tojásfehérje
-
10 dkg porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a liszteket, a sütőport elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a tejfölt, a citromhéjat, és összegyúrjuk. A hűtőben pihentetjük legalább egy órát (én már előző nap elkészítettem).
- A túrókrémhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a túrót, és kézi mixerrel krémes állagúra dolgozzuk.
- A citromkrémhez a vajat gőz felett megolvasztjuk, ehhez hozzáadjuk a tojásokat, cukrokat, citromhéjat, citromok levét, és sűrűre főzzük (gyönyörű sárga "citromlekvár" lesz belőle).
- A tésztát kb 1 cm vastagra nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és 180 fokon félig átsütjük (szép világosbarnára). A félkész tésztát megszórjuk a búzakorpával, rásimítjuk a citromkrémet, majd ennek tetejére a túrókrémet, és visszatoljuk a sütőbe, készre sütjük.
- A tojásfehérjékből és porcukorból kemény habot verünk, ezt kenjük a sütemény tetejére, majd visszatoljuk a langyos sütőbe, így szárítjuk rá a habot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x25
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6814
- Feltöltés dátuma: 2013. április 05.
Ajánló
A citromkrém helyettesíthető lekvárral, vagy akár el is hagyható. Egészséges, fehérjedús finomság.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Giovanna
46 recept
A már-már lekvárszerű, főzött citromkrém ízintenzitása kiválóan kiegészíti a túró finom savanykásságát. A Rákóczi túrós férjem kedvence, és bár eredetileg a félkész tésztát saját főzésű málna-, szeder- vagy sárgabaracklekvárral szoktam megkenni, úgy gondoltam, ideje kipróbálni valami újat. Bár "apa" édesszájú, a citromos variációnak is nagy sikere lett.:)