Raffaello golyók 5. - fehér csokoládés mandulával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 42% Zsír
Összesen
528
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 42% Zsír
Összesen
2109
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 41.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 859.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 346 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 14.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
528
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.1 g
Zsír
-
Összesen 167.4 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3438 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 1180 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 404 mg
-
Foszfor 1386 mg
-
Nátrium 420 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.1 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 59.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 703 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 689 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
2109
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 40.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 838.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 338 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 14.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
515
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A cukrot és a vizet egy kis edénybe tesszük, felforraljuk.
- A tejport és a kókuszreszeléket egy másik tálban összekeverjük.
- Mikor felforrt a cukros szirup, lehúzzuk a tűzről az edényt, és állandóan kevergetés mellett hozzáadjuk a vajat.
- Ha elolvadt a vaj, ezt a keveréket a tálba öntjük a reszelékhez, és jól összedolgozzuk.
- A masszát picit pihenni hagyjuk, és egy kis időre a hűtőbe vagy hidegebb helyre teszzük.
- Végül golyókat formálunk, melyek közepébe fehér csokis mandulát helyezünk, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 41426
- Feltöltés dátuma: 2011. január 20.
Ajánló
A kész golyómasszát ne tegyük nagyon hidegre vagy hosszú ideig a hűtőbe, mert a vaj hamar megkeményedik, és utána sok időbe telik, mire újra rendesen formázható lesz.. Nem kell sem vizes, sem olajos tenyér, hogy kis golyókat tudjunk formázni. Az első két-három golyó után a vaj annyira megolvad a tenyerünkben, hogy szépen engedi a további golyók formálását. A már reszelékben meghempergetett golyókat esztétikus egy kis tálkába tenni, valamilyen sötétebb szalvétára és felhalmozni egy kupacba.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Karácsonykor egy régi általános iskolai recept alapján megint elkészítettem a Raffaello - golyókat. Mivel a családom minden tagja nagyon szereti ezt a kis desszertet, biztosra mentem, hogy újból nagy sikert fog aratni.