Rácsos túrós lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Erzsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
16g cukor62 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Krémhez
-
50g tehéntúró74 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
2g búzadara9 kcal
-
4 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
25g lekvár/ dzsem70 kcal
Habhoz a tetejére
-
16g tojásfehérje8 kcal
-
1g porcukor5 kcal
Összesen
730
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
4g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Krémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
24g búzadara86 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
250g lekvár/ dzsem695 kcal
Habhoz a tetejére
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
7298
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tésztához
-
21.4g finomliszt78 kcal
-
10.7g vaj77 kcal
-
6.9g cukor27 kcal
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
1.7g citromlé0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Krémhez
-
21.4g tehéntúró31 kcal
-
4.3g tejföl8 kcal
-
10.7g porcukor41 kcal
-
1g búzadara4 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
10.7g lekvár/ dzsem30 kcal
Habhoz a tetejére
-
6.9g tojásfehérje4 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
Összesen
312
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 773.1 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 101 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.3 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 82.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
730
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 167.5 g
Zsír
-
Összesen 278.8 g
-
Telített zsírsav 163 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1248 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7730.9 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 249 mg
-
Kálcium 802 mg
-
Vas 1010 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 1979 mg
-
Nátrium 2089 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1032.9 g
-
Cukor 577 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 825.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2063 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 292 micro
-
Kolin: 641 mg
-
Retinol - A vitamin: 2021 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 474 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 759 micro
Összesen
7298
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.2 g
-
Cink 56 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 26 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
312
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
25 dkg vaj
-
16 dkg cukor
-
3 db tojássárgája
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 kávéskanál só
-
1 citromból nyert citromhéj
Krémhez
-
50 dkg tehéntúró
-
1 dl tejföl
-
25 dkg porcukor
-
2 evőkanál búzadara
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
Habhoz a tetejére
-
4 db tojásfehérje
-
2 ek porcukor
Elkészítés
Tésztához
- A tésztának valókat összegyúrjuk, és a kivajazott, lisztezett tepsit kibéleljük vele.
- Előmelegített, forró sütőbe toljuk, és közepes lángon világossárgára sütjük.
- Közben a töltelékhez az áttört túrót simára keverjük a tojássárgákkal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a búzadarát és a tejfölt.
- Tíz percig állni hagyjuk, ezután felkenjük a már nem túl forró tésztára.
- A sütőbe visszatoljuk, és kis lángon addig sütjük, amíg a krém is meg nem szilárdul.
- Amíg a túrós lepény sül, a megmaradt tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük, és a habzsákba tesszük.
- A sütőből kivett tésztára kenjük a baracklekvárt, majd a cukros habból rácsokat nyomunk a lekváros tészta tetejére, tetszőleges nagyságban.
- Ezután az egészet annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg a hab is megszilárdul.
- Akkor szeleteljük, ha egészen kihűlt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40×36
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 9 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4271
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Erzsi
41 recept
Kicsit munkás sütemény, de nagyon finom, megéri a fáradtságot.