r
Nosalty Logó

Rácsos túrós lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Erzsi
Rácsos túrós lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Krémhez

Habhoz a tetejére

Összesen 730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Krémhez

Habhoz a tetejére

Összesen 7298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Krémhez

Habhoz a tetejére

Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.1 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.5 g

Zsír

  • Összesen
    278.8 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7730.9 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    802 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1979 mg
  • Nátrium
    2089 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1032.9 g
  • Cukor
    577 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    825.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2063 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2021 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 7298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.2 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Habhoz a tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztának valókat összegyúrjuk, és a kivajazott, lisztezett tepsit kibéleljük vele.
  2. Előmelegített, forró sütőbe toljuk, és közepes lángon világossárgára sütjük.
  3. Közben a töltelékhez az áttört túrót simára keverjük a tojássárgákkal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a búzadarát és a tejfölt.
  4. Tíz percig állni hagyjuk, ezután felkenjük a már nem túl forró tésztára.
  5. A sütőbe visszatoljuk, és kis lángon addig sütjük, amíg a krém is meg nem szilárdul.
  6. Amíg a túrós lepény sül, a megmaradt tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük, és a habzsákba tesszük.
  7. A sütőből kivett tésztára kenjük a baracklekvárt, majd a cukros habból rácsokat nyomunk a lekváros tészta tetejére, tetszőleges nagyságban.
  8. Ezután az egészet annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg a hab is megszilárdul.
  9. Akkor szeleteljük, ha egészen kihűlt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40×36
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4271
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit munkás sütemény, de nagyon finom, megéri a fáradtságot.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Habhoz a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...