r
Nosalty Logó

Rácsos linzer szilvalekvárral

4,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Rácsos linzer szilvalekvárral
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

499
Kalória
6.2g
Fehérje
63.2g
Szénhidrátok
23.5g
Zsír
26.1g
Víz
25.1g
Koleszterin
2.4g
Rost
15.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4982 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    234.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4698.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1945 mg
  • Nátrium
    1072 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.2 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    261.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1577 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 4982 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 368 kcal

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat (liszt, fahéj, sütőpor és cukor) egy nagy tálban összekeverjük.
  2. Hozzámorzsoljuk a margarint, és egészen eldolgozzuk benne.
  3. A tészta közepén kis krátert készítünk, ebbe kerül a tojás és a rum, összedolgozzuk.
  4. Egy kis dobozos tejfölnél vagy kefírnél kevesebb kell bele - ha nincs otthon, egy kis tej is megteszi -, annyi kerüljön bele, hogy tészta állagot kapjunk, amit el tudunk nyújtani.
  5. A tésztát kettévesszük, de nem pont fele-fele arányban, hanem az egyik legyen picit több.
  6. A nagyobbik tésztát kinyújtjuk, és egy nagy tepsibe rakjuk (sütőpapírra).
  7. Ezt a tésztát szilvalekvárral ízlés szerinti vastagságban megkenjünk.
  8. A maradék tésztát egy kissé kilapítjuk, majd hosszú csíkokat vágunk le belőle, és meggörgetjük őket a deszkán. Sorban, rácsként a lekvár tetejére helyezzük őket.
  9. Előmelegített sütőben barnulásig/tűpróbáig sütjük.
  10. Porcukorral vagy anélkül, rombuszokra vágva tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nyár van, érik a szilva, és minden éven üstben főzünk belőle lekvárt. Amikor készül, akkor frissen sült fánkkal kóstolgatjuk (idén ez elmaradt), másnap pedig ezt a finomságot készítjük (most harmadnap lett). Nálunk szokásosan nyári desszert, a fahéj és a szilva nagyon finom együtt - a lekvárban is van fahéj. Életemben először sütöttem én, mert anyu közben az ebéddel foglalatoskodott, és egy percig sem volt kétség bennem afelől, hogy sikerülni fog.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Krémes, dobostorta, Sacher: 5 cukrászda, ahol a sütemények nagyágyúi mindig...

Hosszú időn keresztül, ha tehettem, elkerültem az olyan cukrászdai klasszikusokat, mint amilyen a dobostorta, az Esterházy-torta, a Rigó Jancsi vagy épp francia krémes. Sosem voltam finnyás, de a szájpadlásomra tapadó, már ízében is művi krém mindig elvette a kedvem, így inkább választottam az újhullámos cukrászdák szintén újhullámos finomságait. Mióta azonban egyre több hely vállalja, hogy visszaadja ezeknek a régivágású tortáknak a becsületét, én is bátrabban térek vissza a gyerekkorom ízeihez, és nagy örömömre, eddig még nem kellett csalódnom.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!