r
Nosalty Logó

Rácsos linzer szilvalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rácsos linzer szilvalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4982 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    234.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4698.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1945 mg
  • Nátrium
    1072 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.2 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1577 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 4982 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 368 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat (liszt, fahéj, sütőpor és cukor) egy nagy tálban összekeverjük.
  2. Hozzámorzsoljuk a margarint, és egészen eldolgozzuk benne.
  3. A tészta közepén kis krátert készítünk, ebbe kerül a tojás és a rum, összedolgozzuk.
  4. Egy kis dobozos tejfölnél vagy kefírnél kevesebb kell bele - ha nincs otthon, egy kis tej is megteszi -, annyi kerüljön bele, hogy tészta állagot kapjunk, amit el tudunk nyújtani.
  5. A tésztát kettévesszük, de nem pont fele-fele arányban, hanem az egyik legyen picit több.
  6. A nagyobbik tésztát kinyújtjuk, és egy nagy tepsibe rakjuk (sütőpapírra).
  7. Ezt a tésztát szilvalekvárral ízlés szerinti vastagságban megkenjünk.
  8. A maradék tésztát egy kissé kilapítjuk, majd hosszú csíkokat vágunk le belőle, és meggörgetjük őket a deszkán. Sorban, rácsként a lekvár tetejére helyezzük őket.
  9. Előmelegített sütőben barnulásig/tűpróbáig sütjük.
  10. Porcukorral vagy anélkül, rombuszokra vágva tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8672
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 18.

Ajánló

Szerintem mi még sosem készítettük rummal, de a recept, amink van, ír hozzá. Rum helyett picivel több kefír/tejföl kell hozzá, és ha nincs benne, az nem tesz kárt az ízélményben. Az a jó, ha jó sűrű lekvárunk van, mert az nem fog szétfolyni rajta vagy kifolyni belőle. Az eredeti recept több cukrot ír bele, de mi mindig kevesebbel csináljuk, és ennyi pont elég bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyár van, érik a szilva, és minden éven üstben főzünk belőle lekvárt. Amikor készül, akkor frissen sült fánkkal kóstolgatjuk (idén ez elmaradt), másnap pedig ezt a finomságot készítjük (most harmadnap lett). Nálunk szokásosan nyári desszert, a fahéj és a szilva nagyon finom együtt - a lekvárban is van fahéj. Életemben először sütöttem én, mert anyu közben az ebéddel foglalatoskodott, és egy percig sem volt kétség bennem afelől, hogy sikerülni fog.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...