r
Nosalty Logó

Rácsos lepény párolt szilvával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dina79
Rácsos lepény párolt szilvával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 541 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4328 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 541 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    225.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1719.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.7 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    860.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2070 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2972 micro
  • β-crypt
    272 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    882 micro
Összesen 4328 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Meghintjük a cukorralés a fahéjjal, összekeverjük, és félretesszük.
  2. A tésztához kimérjük a lisztet. A margarint kisebb kockákra vágjuk, majd a liszthez adva alaposan összemorzsoljuk.
  3. Egy külön kis tálban a tejfölt elkeverjük az élesztővel, majd a margarinos liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját is, és összedolgozzuk.
  4. A gyúrt tésztát hűtőszekrényben20 percig pihentetjük.
  5. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. Az előzőleg előkészített szilvát alacsony lángon elkezdjük melegíteni. Vigyázzunk, hogy oda ne kapjon. Majd amikor a cukor teljesen felolvadt, és a szilva levet engedett, lefedjük, és tovább pároljuk, amíg a szilva megpuhul, kicsit összeesik.
  6. A pihentetett tésztát 2 részre osztjuk, 60-40 % arányban. A nagyobbik darabot lisztezett deszkán a tepsi méretére kinyújtjuk, majd az előkészített kiolajozott, majd lisztezett tepsibe fektetjük.
  7. A tepsibe fektetett lapot megszórjuk búzadarával, majd ráöntjük a szilvát, és egyenletesen eligazgatjuk.
  8. A tészta másik felét vékonyra nyújtjuk, felcsíkozzuk késsel vagy derelyevágóval, és berácsozzuk a tészta tetejét.
  9. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3971
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Garantáltan pihe-puha omlós tészta (elárulom, másnap szinte még finomabb!) fahéjas szilvatöltelékkel... Azt hiszem, ennél nem is kell finomabb. A töltelék a mi ízlésünk szerint van cukrozva, így aki elkészíti a receptet, párolás közben mindenképp kóstolja meg a szilvát, és adjon hozzá plusz cukrot ízlés szerint, ha szükséges. A tészta receptjét jó pár éve találtam egy Rama szakácskönyvben, és már első alkalommal tökéletesen sikerült, így bekerült a kedvencek közé, és nyugodt szívvel ajánlom még a kezdőknek is!! Töltelék terén szabadon engedhetjük a fantáziánkat, és a recept alapján készíthetünk almás, almás-diós, meggyes, meggyes-mákos, meggyes-diós, túrós, túrós-meggyes, kapros-túrós lepényt is.:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...