Rácsos lepény párolt szilvával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dina79
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
56g finomliszt205 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
8g tejföl15 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
Összesen
541
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
450g finomliszt1638 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
Összesen
4328
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 107.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 291 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 259 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 372 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
541
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 69.9 g
Zsír
-
Összesen 225.7 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1719.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 945 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 513.7 g
-
Cukor 106 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 860.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2328 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 284 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 462 micro
-
Kolin: 256 mg
-
Retinol - A vitamin: 2070 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2972 micro
-
β-crypt 272 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 882 micro
Összesen
4328
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Meghintjük a cukorralés a fahéjjal, összekeverjük, és félretesszük.
- A tésztához kimérjük a lisztet. A margarint kisebb kockákra vágjuk, majd a liszthez adva alaposan összemorzsoljuk.
- Egy külön kis tálban a tejfölt elkeverjük az élesztővel, majd a margarinos liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját is, és összedolgozzuk.
- A gyúrt tésztát hűtőszekrényben20 percig pihentetjük.
- Ezalatt elkészítjük a tölteléket. Az előzőleg előkészített szilvát alacsony lángon elkezdjük melegíteni. Vigyázzunk, hogy oda ne kapjon. Majd amikor a cukor teljesen felolvadt, és a szilva levet engedett, lefedjük, és tovább pároljuk, amíg a szilva megpuhul, kicsit összeesik.
- A pihentetett tésztát 2 részre osztjuk, 60-40 % arányban. A nagyobbik darabot lisztezett deszkán a tepsi méretére kinyújtjuk, majd az előkészített kiolajozott, majd lisztezett tepsibe fektetjük.
- A tepsibe fektetett lapot megszórjuk búzadarával, majd ráöntjük a szilvát, és egyenletesen eligazgatjuk.
- A tészta másik felét vékonyra nyújtjuk, felcsíkozzuk késsel vagy derelyevágóval, és berácsozzuk a tészta tetejét.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3967
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Dina79
57 recept
Garantáltan pihe-puha omlós tészta (elárulom, másnap szinte még finomabb!) fahéjas szilvatöltelékkel... Azt hiszem, ennél nem is kell finomabb. A töltelék a mi ízlésünk szerint van cukrozva, így aki elkészíti a receptet, párolás közben mindenképp kóstolja meg a szilvát, és adjon hozzá plusz cukrot ízlés szerint, ha szükséges. A tészta receptjét jó pár éve találtam egy Rama szakácskönyvben, és már első alkalommal tökéletesen sikerült, így bekerült a kedvencek közé, és nyugodt szívvel ajánlom még a kezdőknek is!! Töltelék terén szabadon engedhetjük a fantáziánkat, és a recept alapján készíthetünk almás, almás-diós, meggyes, meggyes-mákos, meggyes-diós, túrós, túrós-meggyes, kapros-túrós lepényt is.:)