Rácsos almás VKrisztától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 2% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
88g finomliszt319 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére (ízlés szerint)
Összesen
1035
kcal
- 2% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 683.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 309 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.5 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 336 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 440 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 403 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 402 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
1035
kcal
- 2% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 46.3 g
Zsír
-
Összesen 171.9 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2734.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 615 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 1237 mg
-
Nátrium 569 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 626.1 g
-
Cukor 307 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1344 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1759 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 219 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 252 mg
-
Retinol - A vitamin: 1613 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1609 micro
-
β-crypt 163 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 724 micro
Összesen
4137
kcal
- 2% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet elkeverjük a porcukorral, a csipet sóval, sütőporral, majd belekockázzuk a margarint.
- Összemorzsoljuk a lisztet a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojást. Jó alaposan összegyúrjuk. 10-15 percre betesszük a hűtőbe, de ha akarjuk azonnal el is készíthetjük.
- A tésztának levesszük a háromnegyedét, a maradékot félretesszük. Nem muszáj nyújtani, egy közepes tepsibe bele is nyomkodhatjuk, én most így csináltam.
- Az almákat megpucoljuk, megszabadítjuk a magházától és szeletekre vágjuk. A tepsibe nyomkodott tésztára ráfektetjük az almaszeleteket, én úgy csináltam, hogy kicsit fedjék egymást
- Az egészet megszórjuk ízlés szerint fahéjjal és jó alaposan porcukorral.
- A félretett tésztából kigyókat sodrunk, és átlósan a tészta tetejére tesszük, bármilyen mintával készíthetjük.
- Előmelegített sütőben készre sütjük. Isteni az illata, és nagyon finom az íze. :) Kicsit hagyjuk hűlni mielőtt felvágjuk, természetesen, ha ellen tudunk állni neki, majd porcukorral meghintve tálaljuk. :)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2682
- Feltöltés dátuma: 2012. március 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Sok almánk volt itthon, nem tudtuk volna mindet megenni, ezért az érettebbeket gondoltam megsütöm valamilyen formában. Szempont volt, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthető legyen, ezért ez lett a vége... :) Hamar elfogyott, isteni finom volt.