r
Nosalty Logó

Rácson sült kacsa

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Rácson sült kacsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 902 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2706 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2255.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1353 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 902 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    365.6 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6765.4 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    4060 mg
  • Nátrium
    1736 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1475.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    1072 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2706 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk.
  2. A kacsát sózzuk, borsozzuk, a rácsra rakjuk. Berakjuk a forró sütőbe 20 percre.
  3. Ezután lejjebb tekerjük a tüzet, közepesre (180 fok), és így sütjük 1 óráig.
  4. Kivesszük a tepsit, és a kisült zsírt kikanalazzuk, de a helyére öntünk egy kis húslevest. Most meg is fordítjuk a kacsát, hogy a hátát süttesse 1 órán keresztül.
  5. Ha megint sok zsír sült ki a húsból, akkor lekanalazzuk, és visszafordítjuk, hogy most meg a hasát süttesse. Húslevest ismét öntünk alá. Most meg addig sütjük, amíg megpirul.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 28459
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tv-ben évekkel ezelőtt láttam ezt a sütésmódot, gyorsan beszereztem egy ilyen tepsit, és azóta így sütöm a kacsát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...