adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
667g kacsahús900 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
27g szárnyas alaplé2 kcal
Összesen
902
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
2000g kacsahús2700 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
80g szárnyas alaplé6 kcal
Összesen
2706
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
96.2g kacsahús130 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.8g szárnyas alaplé0 kcal
Összesen
130
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121.9 g
Zsír
-
Összesen 39.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 513 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2255.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 1353 mg
-
Nátrium 579 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 491.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 357 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
902
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 365.6 g
Zsír
-
Összesen 119 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6765.4 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 278 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 380 mg
-
Foszfor 4060 mg
-
Nátrium 1736 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1475.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 480 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 106 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 500 micro
-
Kolin: 1072 mg
-
Retinol - A vitamin: 480 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2706
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.8 dl szárnyas alaplé
Elkészítés
- A sütőt begyújtjuk.
- A kacsát sózzuk, borsozzuk, a rácsra rakjuk. Berakjuk a forró sütőbe 20 percre.
- Ezután lejjebb tekerjük a tüzet, közepesre (180 fok), és így sütjük 1 óráig.
- Kivesszük a tepsit, és a kisült zsírt kikanalazzuk, de a helyére öntünk egy kis húslevest. Most meg is fordítjuk a kacsát, hogy a hátát süttesse 1 órán keresztül.
- Ha megint sok zsír sült ki a húsból, akkor lekanalazzuk, és visszafordítjuk, hogy most meg a hasát süttesse. Húslevest ismét öntünk alá. Most meg addig sütjük, amíg megpirul.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 160
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 28488
- Feltöltés dátuma: 2011. november 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
A tv-ben évekkel ezelőtt láttam ezt a sütésmódot, gyorsan beszereztem egy ilyen tepsit, és azóta így sütöm a kacsát.