r
Nosalty Logó

Rácos hús Timike konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Timike85
Rácos hús Timike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3136 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    262.8 g

Zsír

  • Összesen
    135.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1026 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5545.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    625 mg
  • Foszfor
    3195 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2797.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    573 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    1076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    728 micro
  • α-karotin
    591 micro
  • β-karotin
    3243 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2111 micro
Összesen 3136 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    337 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, megsózzuk, és egy kis olajon elősütjük.
  2. A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, és ezt is egy kevés olajban félig megsütjük.
  3. A paradicsomot, a hagymát és a paprikát felkarikázzuk. A tejfölt összekeverjük a pirospaprikával.
  4. Egy nagy jénai tálat kivajazunk, és elkezdjük rétegelni a hozzávalókat. Egy sor csirke, rá egy-egy sor paradicsom, paprika, hagyma, krumpli. A zöldségeket soronként megsózzuk egy kicsit. Majd jöhet még egy pár sor, amíg van mit rakni. Legfelülre krumpli kerüljön.
  5. Ha kész, lefedjük a jénai tetejével, és előmelegített sütőben kb. egy-másfél órát sütjük. Ezután kivesszük egy kicsit, és ráöntjük a paprikás tejfölt, és tető nélkül sütjük még kb. 20 percet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7090
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rácos hús Timike konyhájából
Timike85 22 recept

Aki ismeri a rácponty receptjét, annak ez nem újdonság. Ez a csirkés változata szerintem az egyik legfinomabb rakottas étel! Nagyon szeretem! Ilyenkor a nyári szezonban pedig zamatos, piros paradicsomból és friss paprikából a legfinomabb!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...