r
Nosalty Logó

Rablóhús Zsanna-manna konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zsanna-manna
Rablóhús Zsanna-manna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3309 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 415 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187 g

Zsír

  • Összesen
    262.1 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7427.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1876 mg
  • Nátrium
    4963 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1057.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 3309 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéscombot kisebb kockákra vágjuk. Ha vastagabbra sikerülnek, akkor egy picit ki lehet klopfolni őket.
  2. A grill fűszerkeverékkel beszórjuk a húskockákat, loccsantunk rá egy kevés olajat, jól átforgatjuk, és legalább 1 órát hagyjuk a hűtőben, hogy pácolódjon egyet.
  3. Míg pihen a husi, elő lehet készíteni a többi hozzávalót is: a főzőkolbászt felkarikázzuk, a császárszalonnát felszeleteljük kb. 2x3 cm-es katonákra, a vöröshagymát pedig felkarikázzuk kicsit vastagabbra.
  4. Hurkapálcára kezdjük felhuzigálni a hozzávalókat, nálam a sorrend mindig a következő: hús, főzőkolbász, szalonna, hagyma, és így tovább mindaddig, míg van hozzávalónk.
  5. A nyársakat alufóliába csomagoljuk, a lezárásuk előtt még egy picike olajat löttyintünk rájuk.
  6. Tepsibe rendezgetjük őket, szorosan egymás mellé, és előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük úgy, hogy az utolsó 10 percre kicsomagoljuk, hogy piruljon is egy kicsit. (Már kitapasztaltam, hogy akkor van kész, mikor a hagyma vajpuhára párolódik - addigra a hús is megsül.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12797
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsanna-manna 19 recept

Már évek óta készítem ezt a finom fogást, de persze csak akkor fogok hozzá, ha van időm rá. Akár ünnepi ételként, akár vendégseregnek jó választás, mert előre el lehet készíteni a nyársakat. Köretnek ugyanilyen nyársra húzgált krumplit szoktam készíteni: alufóliába csomagoláskor sózom, borsozom, egy pici ételízesítőt szórok rá, és olajjal meglöttyintem. Ja, és kovászos uborkával kötelező!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...