r
Nosalty Logó

Puszedlis krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Puszedlis krémes
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 13% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 13% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1531 kcal
  • 13% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 13% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 383 kcal
  • 13% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1973.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    1166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1531 kcal
  • 13% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    0 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

  1. Béleljünk ki egy sütőformát folpack-kal.
  2. Vágjuk vékony csíkokra a puszedlit.
  3. Keverjünk össze 1 dl tejet a rumaromával, a csomagoláson olvasható utasítás szerint készítsük el a házi krémes krémport de 9 dl tejjel.
  4. A puszedlidarabok 1/3-át halmozzuk a kibélelt sütőformába, locsoljuk meg a rumos tej 1/4-vel, és kenjük rá a krém 1/3-át. Ismételjük meg ezt kétszer. Az utolsó réteg tetejére fektessük a piskótákat, és nyomkodjuk a krémbe.
  5. Locsoljuk meg a maradék rumos tejjel. Tegyük legalább 2-3 órára hűtőbe, majd óvatosan borítsuk süteménytálra, és távolítsuk el a fóliát.
  6. Szórjuk meg a tetejét 2 ek kakaóporral.
  • Tepsi mérete: 10x30
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12086
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik újságban találtam, rögtön szimpi volt, gyorsan meg is csináltam, és hát, nagyon finom lett, a puszedlitől nagyon jó íze van.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...