r
Nosalty Logó

Puncstorta Annus néném szerint

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Auringonkukka
Puncstorta Annus néném szerint
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

A díszítéshez

674
Kalória
14.9g
Fehérje
82.9g
Szénhidrátok
29.9g
Zsír
78.2g
Víz
276.6g
Koleszterin
3.3g
Rost
57.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

A díszítéshez

Összesen 674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

A díszítéshez

Összesen 4022 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

A díszítéshez

Összesen 236 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    179.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3762.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1391 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.3 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    469.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    1198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1291 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1994 micro
Összesen 4022 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A szokásos módon piskótatésztát készítünk: A tojások sárgáját a kristálycukorral és vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, s hozzákeverjük a tojássárgás masszához. Erre rászitáljuk a lisztet, majd óvatosan simára keverjük a tésztánkat.
  2. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű tortaformát és sütőpapírral kibéleljük. Belekanalazzuk a tésztát, és tűpróbával készre sütjük.
  3. Amikor kihűlt, a formából tálra borítjuk. A torta tetejéről kb. ujjnyi vastag szeletet lapjában levágunk, félreteszünk. A nagyobb résznek kiskanállal úgy szedjük ki a belsejét, hogy 1 centi vastag fala maradjon. Az így kialakított keretet és a levágott lapot a rum és a tej keverékével meglocsoljuk.
  4. A tojást a porcukorral, a kávéval és a kakaóval egy lábasba tesszük, vízgőzre állítjuk, s kevergetve fölforraljuk, amíg besűrűsödik. Ekkor lehúzzuk a tűzről, mert összeugorhat. A vajat beledobjuk, ami pillanatok alatt elolvad, beleszórjuk a mazsolát, a diót (vagy mandulát) és a kivájt piskótadarabokat.
  5. Azon melegen a torta mélyedésébe töltjük, és visszaillesztjük a levágott tetejét.
  6. Hűtőszekrényben egy éjszakán át dermesztjük, hogy az ízek összeérjenek.
  7. Másnap a puncsízű pudingport a tejjel és a cukorral kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Még melegen a torta tetejére és oldalára simítjuk.
  8. A megolvasztott étcsokoládét vékony csíkban a megszilárdult puncsbevonat tetejére csurgatjuk, végül visszatesszük a hűtőbe, hadd dermedjen meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy barátnőm látogatóba jött hozzánk, és gondoltam, meglepem valami finom sütivel. Ezt a receptet a Príma Konyha 2012. januári számában találtam. Már régóta szemezgettem vele, de most jött el az idő, hogy elkészítsem!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezek a mi kedvenc fagyizóink az országban: a retrótól a...

Hamarosan indul a fagyiszezon, se vége se hossza nem lesz a különböző ízvariációkat kínáló, hívogató fagyispultoknak az országban. Azért, hogy titeket se érjen váratlanul a fagylaltdömping, ajánlunk hat helyet az országban, kézművest, retrót, modernet és klasszikust egyaránt, ahol biztosan nem fogtok csalódni.

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!