r
Nosalty Logó

Puncsos piskóta krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Puncsos piskóta krémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4091 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 284 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1025.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    156.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5126.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1420 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    1941 mg
  • Nátrium
    1528 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    610.7 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1693 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    887 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1487 micro
Összesen 4091 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához a tojásfehérjét a cukorral habosra keverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd újra jól összekeverjük.
  3. Megsütjük a piskótánkat. Hagyjuk kihűlni.
  4. A krémhez: a lisztet kis tejjel csomómentesre kikeverjük. A többi tejet addig felforraljuk.
  5. A forró tejhez hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd újra forrásig főzzük. Miután besűrűsödött levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
  6. A puha margarint a porcukorral kivekeverjük, és a kihűlt, lefőzött alapot is belekeverjük. Rummal vagy aromával ízesíthetjük.
  7. Ezután a kihűlt tésztát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. Porcukorral meghintve tálalhatjuk is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 8336
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hú, de finom puncsos ízű lett a piskóta! Nekem személy szerint nagyon ízlett, de rajtam kívül más sem panaszkodott rá... :D

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...