Puncs szelet Pikikee konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pikikee
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
35g cukor135 kcal
-
23g puncs pudingpor86 kcal
-
29 kcal
A krémhez
-
33g margarin239 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
8g rum19 kcal
A tetejére
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
4 kcal
Összesen
817
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
210g cukor813 kcal
-
135g puncs pudingpor514 kcal
-
171 kcal
A krémhez
-
200g margarin1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
50g rum116 kcal
A tetejére
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
23 kcal
Összesen
4902
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
22.6g tojás28 kcal
-
14.4g cukor56 kcal
-
9.2g puncs pudingpor35 kcal
-
3.1g vaníliás pudingpor12 kcal
A krémhez
-
13.7g margarin98 kcal
-
13.7g porcukor53 kcal
-
4.1g tojássárgája13 kcal
-
3.4g rum8 kcal
A tetejére
-
8.2g tojásfehérje4 kcal
-
6.8g cukor27 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Összesen
336
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 34.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 289 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.4 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 389 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 371 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 353 micro
Összesen
817
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.8 g
Zsír
-
Összesen 206.6 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 1731 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2166.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 276 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 936 mg
-
Nátrium 668 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 686.5 g
-
Cukor 511 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 439.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2331 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 369 micro
-
K vitamin: 188 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 1373 mg
-
Retinol - A vitamin: 2223 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1273 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2121 micro
Összesen
4902
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 30.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
336
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
21 dkg cukor
-
3 csomag puncs pudingpor
-
1 csomag vaníliás pudingpor
A krémhez
-
20 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
3 db tojássárgája
A tetejére
-
3 db tojásfehérje
-
10 dkg cukor
Elkészítés
A tésztához
- 6 db tojásfehérjét a 21 dkg cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a 6 db tojássárgáját és pudingporokat. Majd ezekkel is összekeverjük.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és megsütjük (kb. annyi idő, mint egy piskóta).
- Krém: 20 dkg margarint a 20 dkg porcukorral, 3 db tojássárgájával és a ½ dl rummal elkeverjük.
- Máz: 3 db tojásfehérjét a 10 dkg cukorral gőz fölött fölverjük.
- A kihűlt tésztát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel, majd a tetejére simítjuk a mázat.
- Kakaóporral vagy reszelt csokival díszítjük. Jó étvágyat!:)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 10791
- Feltöltés dátuma: 2012. december 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pikikee
4 recept
Mint már mondtam (ha nem, akkor most mondom:) ), nem szeretek sok időt tölteni a konyhában, ezért mindig keresem a gyorsabb megoldásokat. A margarint én pár másodpercre berakom a mikróba, hogy könnyebben össze tudjam keverni, ill. kevertetni a géppel. A tészta alapanyagait is géppel keverem, nem fakanállal. Mégis szép magas lesz. Mindig elfelejtem kikísérletezni, hogy a krémhez még főzök egy vaníliapudingot is, és azzal dúsítom a krémet. Ha valaki elkészítené ezzel a megoldással, megköszönném, ha megírná, milyen lett!