r
Nosalty Logó

Puncs szelet

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Pancsika
Puncs szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Puncstöltelék

Fondán

Összesen 624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Puncstöltelék

Fondán

Összesen 7494 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Puncstöltelék

Fondán

Összesen 264 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    127.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4081.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1856 mg
  • Nátrium
    934 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1396.4 g
  • Cukor
    1061 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1047.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    1567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2490 micro
Összesen 7494 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Puncstöltelék

Fondán

Elkészítés

Piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától.
  2. A tojásfehérjét 2/3 rész cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
  3. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét.
  4. Keverésben közben lassan beleszitáljuk a masszába a lisztet.
  5. Sütőpapírral bélelünk egy kb. 30x45 cm-es tepsit, és enyhe gőz mellett 160°-on kb. 15 perc alatt megsütjük.

Puncstöltelék

  1. Először elkészítjük a piskótát az előzőek szerint. Ha kicsit gyorsítani szeretnénk a folyamaton, akkor 10 tojásból készítünk piskótatésztát, majd a felét megsütjük a tészta alapjának és tetejének. A másik felét is két részre osztjuk (ez már a töltelékhez kell), és az egyikbe belekeverjük az ételszínezéket. A két színű tésztából (sárga-rózsaszín) szintén 15 perc alatt 2 piskótát sütünk (mivel a két tészta nem terül el teljesen a tepsiben, nyugodtan lehet egymás mellett sütni).
  2. Közben készítünk egy cukros szirupot, amellyel majd a két színű, felkockázott piskótát fogjuk meglocsolni. A sziruphoz a 20 dkg cukrot a vízzel felforraljuk. Majd belereszeljük a megmosott citrom héját, az átöblített mazsolát és legvégül a rumot.
  3. Egy zárható tetejű dobozba tesszük a piskótakockákat, és meglocsoljuk a mazsolás sziruppal, majd az összedarabolt dióval jól összerázzuk.
  4. Ezután a süti alapjának és tetejének sütött piskótát kettévágjuk, és az alappiskótát megkenjük forró baracklekvárral. Erre felvisszük az összes tölteléket, és beborítjuk a másik piskótalappal, melyet a fondánnal történő bevonás előtt szintén forró baracklekvárral kenünk meg.
  5. Amíg elkészítjük a fondánt, a tálcára helyezett süteményt beborítjuk egy másik tálcával (vagy tepsivel), és súlyt helyezünk rá, hogy tömörödjön a töltelék.
  6. A cukrot a vízzel kevergetés közben feltesszük forrni. Amikor kellően besűrűsödött a cukoroldat, akkor hozzáadjuk az ecetet, és legvégül pár csepp ételszínezéket.
  7. Amikor még folyékony a fondán, akkor ráöntjük a baracklekvárral megkent piskótára, és egy kés segítségével egyenletesen bevonjuk a tésztát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x45
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 8968
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 15.

Ajánló

Érdemes hűvös helyen egy napig folpackba burkolni, és hagyni, hogy az ízek kiteljesedjenek. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puncs szelet
Pancsika 101 recept

Nagyon szeretjük a klasszikus, gyermekkorunkat idéző süteményeket. Ilyen a nem maradék, beszáradt tortákból alkotott Puncs szelet is. :) Ez a recept nem a legegyszerűbb és leggyorsabb, viszont mindig igen nagy sikert arat, hiszen nagyon-nagyon finom. :)

Hozzávalók

Piskóta

Puncstöltelék

Fondán

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...