Puncs szelet
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 5% Zsír
Piskóta
-
23g tojás29 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
Puncstöltelék
-
23g tojás29 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
17g rum39 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
17g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
139 kcal
-
10g dió65 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Fondán
-
25g cukor97 kcal
-
8g víz0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
624
kcal
- 4% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 5% Zsír
Piskóta
-
275g tojás346 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
Puncstöltelék
-
275g tojás346 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
200g rum462 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
600g sárgabaracklekvár1668 kcal
-
120g dió785 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Fondán
-
300g cukor1161 kcal
-
100g víz0 kcal
-
10g ecet2 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
7494
kcal
- 4% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 5% Zsír
Piskóta
-
9.7g tojás12 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
Puncstöltelék
-
9.7g tojás12 kcal
-
10.6g cukor41 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
7.1g rum16 kcal
-
3.5g mazsola11 kcal
-
7.1g víz0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
21.2g sárgabaracklekvár59 kcal
-
4.2g dió28 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
Fondán
-
10.6g cukor41 kcal
-
3.5g víz0 kcal
-
0.4g ecet0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
264
kcal
- 4% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 340.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.4 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 87.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
624
kcal
- 4% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.5 g
Zsír
-
Összesen 127.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 1800 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4081.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 253 mg
-
Kálcium 631 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 1856 mg
-
Nátrium 934 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1396.4 g
-
Cukor 1061 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1047.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 776 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 479 micro
-
Kolin: 1567 mg
-
Retinol - A vitamin: 774 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2490 micro
Összesen
7494
kcal
- 4% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.4 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
264
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
5 db tojás
-
10 dkg cukor
-
12 dkg finomliszt
Puncstöltelék
-
5 db tojás
-
30 dkg cukor
-
12 dkg finomliszt
-
10 dkg mazsola
-
2 dl víz
-
60 dkg sárgabaracklekvár
Fondán
-
30 dkg cukor
-
1 dl víz
-
10 ml ecet
-
3 csepp ételfesték
Elkészítés
Piskóta
- Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától.
- A tojásfehérjét 2/3 rész cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
- A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét.
- Keverésben közben lassan beleszitáljuk a masszába a lisztet.
- Sütőpapírral bélelünk egy kb. 30x45 cm-es tepsit, és enyhe gőz mellett 160°-on kb. 15 perc alatt megsütjük.
Puncstöltelék
- Először elkészítjük a piskótát az előzőek szerint. Ha kicsit gyorsítani szeretnénk a folyamaton, akkor 10 tojásból készítünk piskótatésztát, majd a felét megsütjük a tészta alapjának és tetejének. A másik felét is két részre osztjuk (ez már a töltelékhez kell), és az egyikbe belekeverjük az ételszínezéket. A két színű tésztából (sárga-rózsaszín) szintén 15 perc alatt 2 piskótát sütünk (mivel a két tészta nem terül el teljesen a tepsiben, nyugodtan lehet egymás mellett sütni).
- Közben készítünk egy cukros szirupot, amellyel majd a két színű, felkockázott piskótát fogjuk meglocsolni. A sziruphoz a 20 dkg cukrot a vízzel felforraljuk. Majd belereszeljük a megmosott citrom héját, az átöblített mazsolát és legvégül a rumot.
- Egy zárható tetejű dobozba tesszük a piskótakockákat, és meglocsoljuk a mazsolás sziruppal, majd az összedarabolt dióval jól összerázzuk.
- Ezután a süti alapjának és tetejének sütött piskótát kettévágjuk, és az alappiskótát megkenjük forró baracklekvárral. Erre felvisszük az összes tölteléket, és beborítjuk a másik piskótalappal, melyet a fondánnal történő bevonás előtt szintén forró baracklekvárral kenünk meg.
- Amíg elkészítjük a fondánt, a tálcára helyezett süteményt beborítjuk egy másik tálcával (vagy tepsivel), és súlyt helyezünk rá, hogy tömörödjön a töltelék.
- A cukrot a vízzel kevergetés közben feltesszük forrni. Amikor kellően besűrűsödött a cukoroldat, akkor hozzáadjuk az ecetet, és legvégül pár csepp ételszínezéket.
- Amikor még folyékony a fondán, akkor ráöntjük a baracklekvárral megkent piskótára, és egy kés segítségével egyenletesen bevonjuk a tésztát.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x45
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 8892
- Feltöltés dátuma: 2020. április 15.
Ajánló
Érdemes hűvös helyen egy napig folpackba burkolni, és hagyni, hogy az ízek kiteljesedjenek. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pancsika
101 recept
Nagyon szeretjük a klasszikus, gyermekkorunkat idéző süteményeket. Ilyen a nem maradék, beszáradt tortákból alkotott Puncs szelet is. :) Ez a recept nem a legegyszerűbb és leggyorsabb, viszont mindig igen nagy sikert arat, hiszen nagyon-nagyon finom. :)